Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Διεθνής διάκριση για χάρτη αφής που έφτιαξαν Ελληνίδες μαθήτριες με προβλήματα όρασης

Τη δική τους οπτική του κόσμου έφτιαξαν μαθήτριες με προβλήματα όρασης, οι οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής χαρτών από παιδιά «Barbara Petchenik», με θέμα: «Ο τόπος μου στο σημερινό κόσμο».

Οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Μαρία Κατοπόδη και Χριστίνα Λούκο τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 9 έως 12 ετών, με το έργο: «Ο τόπος μου στο σημερινό κόσμο μέσα από τη δική μου οπτική».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 189 έργα ζωγραφικής από 38 χώρες και επιλέχθηκαν για βράβευση 12 έργα από 4 κατηγορίες ηλικιών.


Η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2015, οργανώθηκε από τη Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδας (ΧΕΕΕ) και από τα 360 έργα που υποβλήθηκαν από μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων από όλη την Ελλάδα, επιλέχθηκαν 6, τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Χαρτογραφίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου