Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

72 χρόνια απ΄ την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς - 4 Οκτωβρίου 1944


Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, προγραμματίζουν σειρά δράσεων στα πλαίσια του εορτασμού για την απελευθέρωση στης Πάτρας από το ναζιστικό ζυγό κατοχής στις 4 Οκτωβρίου 1944.

Συγκεκριμένα:

· Την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2016, οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων μπορούν να πραγματοποιήσουν, τις δύο τελευταίες ώρες από το πρόγραμμα, εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης, την οποία θα αναλάβει εκπαιδευτικός ή εκπαιδευτικοί του σχολείου και μπορεί να περιλαμβάνει ομιλία, προβολή, μουσική, χορό, δρώμενο ή ό,τι άλλο επιλεγεί. Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών έχει προωθηθεί ηλεκτρονικά σχετικό ενημερωτικό υλικό του Δήμου Πατρέων.

· Για το χρονικό διάστημα 5 έως 14-10-2016 υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν τις σχολικές μονάδες, εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων και των Οργανισμών του, οι οποίοι μπορούν να απευθύνουν χαιρετισμό ή κάποια μικρή ομιλία σχετική με το χρονικό από την κατοχή και την απελευθέρωση της Πάτρας, έπειτα από σχετικό αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

· Για το χρονικό διάστημα 3 έως 14-10-2016 διοργανώνονται για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Πατρέων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Παιδείας, ιστορικοί περίπατοι στους χώρους όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και οι μάχες απελευθέρωσης της πόλης. Υπεύθυνος για τις ανωτέρω δράσεις έχει οριστεί ο κ. Πέτρος Βάης, Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού (στοιχ. Επικ/νίας: κιν. 6936585904, e-mail: vaispetros@gmail.com)

· Μαθητές ή ομάδες μαθητών των Γυμνασίων του Δήμου Πατρέων μπορούν να αναλάβουν (σε προαιρετική βάση) την πραγματοποίηση γραπτής ερευνητικής ή οπτικοακουστικής εργασίας (project) σε ηλεκτρονική μορφή (powerpoint) σχετική με την απελευθέρωση. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να δηλώσουν μέχρι τις 14-10-2016 τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2017, μπορούν να καταθέσουν τις εργασίες τους στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (e-mail: info@patrasculture.gr), οι οποίες θα παρουσιαστούν σε σχετική εκδήλωση.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι αντιπροσωπεία σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, που θα ορισθεί, θα συμμετάσχει στη δοξολογία στη Μητρόπολη το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 2016, στις 10:00, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στα Ψηλαλώνια την ίδια ημέρα στις 11:00.

Για το σκοπό αυτό καλούνται οι σχολικές μονάδες: 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών, 3ο Γυμνάσιο Πατρών και 7ο Γυμνάσιο Πατρών να προχωρήσουν έγκαιρα στον ορισμό σημαιοφόρων βάσει των σχετικών διατάξεων.

Τέλος, ο Δήμος Πατρέων πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση, την ίδια ημέρα στις 20:30, στην πλατεία Γεωργίου. Καλούνται εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να πλαισιώσουν τις εν λόγω εκδηλώσεις.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου