Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα Δημάρχου για συμμετοχή στο «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης»

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο και την Πρόεδρο του Νότιου Τομέα Ιωάννα Πελεκούδα, επισκέφθηκε σήμερα το 53ο Δημοτικό Σχολείο στα Ζαρουχλέικα.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με οξυμένα προβλήματα γιατί η παιδεία και το δημόσιο σχολείο, δεν εξαιρούνται από την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει περικοπεί κατά 60%, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποδομής.
Απηύθυνε κάλεσμα στα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών  να γραφτούν στο «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου το επόμενο διάστημα. Κάλεσμα απηύθυνε και σε όλους τους φορείς (συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς φορείς, εκπολιτιστικούς συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής , με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών μαθητριών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Καταλήγοντας ο Δήμαρχος, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει για να αναπτυχθούν και να στηριχθούν συντονισμένοι αγώνες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των  μαθητών, για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την παιδεία και το σχολείο.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου