Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

The Rubber Room: εκεί όπου οι δάσκαλοι πληρώνονται για να μη δουλεύουν

Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει και μπορεί όταν διαβάσετε παρακάτω να σας φανεί αρκετά τρομακτικό όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα Rubber Rooms είναι δωμάτια όπου μαζεύονται εκπαιδευτικοί της Νέας Υόρκης και πληρώνονται για να μη δουλεύουν. Και όμως σύμφωνα με τους δασκάλους τα δωμάτια αυτά είναι ένας τρομερός εφιάλτης. Ονομάζονται επισήμως Κέντρα Προσωρινής Επανεκχώρησης. 

Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία αυτών των δωματίων ήταν ότι οι εκπαιδευτικοί υπό έρευνα για πειθαρχικούς λόγους, δεν θα πρέπει να κάθονται στο σπίτι τους και να πληρώνονται. Έτσι δημιουργήθηκαν αυτοί οι χώροι, έξι περίπου σε πέντε δήμους της πόλης, όπου εκπαιδευτικοί που έχουν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως η κακοποίηση ενός μαθητή, ή για ανικανότητα, περιμένουν μήνες ή και σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρα χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Οι δάσκαλοι παραμένουν στα Rubber Rooms κατά μέσο όρο περίπου τρία χρόνια, κάνοντας το ίδιο πράγμα κάθε μέρα: ΤΙΠΟΤΑ. , η οποία είναι λίγο πολύ τίποτα δεν σε όλα. Παρακολουθούνται από φρουρούς ιδιωτικής ασφάλειας και επόπτες του Υπουργείου Παιδείας και κάνουν το ωράριο που θα έκαναν αν δίδασκαν, 8:00-3:00. Όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν το καλοκαίρι ελεύθερο και σύμφωνα με το νόμο μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους συνεχίζουν να παίρνουν τους μισθούς τους και δεν χάνουν τα προνόμια της σύνταξης, της περίθαλψης κλπ.



Κάποιες φορές οι κατηγορίες που στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στα Rubber Rooms είναι υπερβολικές ή ανυπόστατες, κάποιες άλλες η αιτία είναι οι άσχημες σχέσεις τους με τους διευθυντές του σχολείου τους και πάρα πολύ συχνά όταν στέλνονται εκεί δεν τους έχουν καν κοινοποιηθεί οι κατηγορίες για τις οποίες διώκονται. Πάντως δύσκολα καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα Rubber Rooms και όταν φτάνουν εκεί τις περισσότερες φορές η καριέρα τους έχει καταστραφεί.

Τι γίνονται τελικά οι εκπαιδευτικοί αυτοί; Κάποιοι επιστρέφουν στη δουλειά τους, κάποιοι εξαναγκάζονται σε σύνταξη, κάποιοι παραιτούνται και κάποιοι περιμένουν χρόνια ολόκληρα για να προχωρήσουν παρακάτω.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμωρημένοι εκπαιδευτικοί μπορεί να ξεπερνούν τους 600 καταλαβαίνει κανείς ότι τα Rubber Rooms κοστίζουν πολύ ακριβά. Εάν υπάρχουν μια ντουζίνα εκπαιδευτικοί στο ένα δωμάτιο από αυτά σε κάθε δεδομένη στιγμή, αυτό είναι $ 672.000 το χρόνο. Και το νούμερο δεν περιλαμβάνει το κόστος των παροχών, τις εγκαταστάσεις, την εποπτεία και τους αντικαταστάτες τους.


Και ενώ η πόλη και το συνδικάτο των δασκάλων συμφώνησαν κάποια στιγμή να κλείσουν τα Rubber Rooms τίποτα στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει μέχρι τώρα. Η Daily News αναφέρει ότι τα παραδοσιακά Rubber Rooms σε κάποιες περιπτώσεις αντικαταστάθηκαν από αχρησιμοποίητα γραφεία ή αποθήκες και ότι κατά μέσο όρο την ημέρα 200 εκπαιδευτικοί πληρώνονται για να μη δουλεύουν. 

Μάθετε περισσότερα και ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου