Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Πατρέων, τα παιδιά και το παραλιακό μέτωπο



Ο Δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε ότι το θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα λειτουργήσει κανονικά, εφέτος θα συμπεριλάβει και παιδιά της «Κιβωτού της Αγάπης», της «Μέριμνας» κ.λπ. και το κυριότερο, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή νέας κατασκήνωσης στην Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων. Ζητούνται εθελοντές. Πολλές προσπάθειες γίνονται στον τομέα αυτόν από το Δήμο. Μπράβο!



Το πρόγραμμα λειτουργίας της κατασκήνωσης θα υλοποιηθεί από 21 Ιουνίου 2016 έως 12 Αυγούστου 2016 και θα το παρακολουθούν ανά δεκαπενθήμερο συγκεκριμένα γκρουπ αποτελούμενα από 200 περίπου παιδιά ηλικίας 10–13 χρονών, από τις 8 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία μας λεωφορεία από σταθμούς συγκέντρωσης πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Αμέσως μετά, θα εξελιχθεί πρόγραμμα για τις ανάγκες των παιδιών της «Κιβωτού της Αγάπης», της «Μέριμνας» κ.λπ.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η λειτουργία της κατασκήνωσης στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους 50 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις και στους εθελοντές, γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όπως και τις περικοπές των χρημάτων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Έκανε επίσης γνωστό, ότι άμεσα αρχίζουν εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας μας κατασκήνωσης στην Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων, που θα αποτελεί έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά της πόλης μας.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει θετικά αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις μας παιδιά από το κέντρο μεταναστών του Σκαραμαγκά.

Ο κ. Τουλγαρίδης εξέφρασε τη χαρά του που φέτος είναι περισσότερες οι αιτήσεις, καθώς και την πεποίθησή του, ότι λόγω της περυσινής εμπειρίας, τα πράγματα για τα παιδιά θα είναι ακόμα πιο όμορφα. Παράλληλα, έκανε γνωστό, ότι έστω και εκπρόθεσμα, μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις από γονείς που ενδιαφέρονται για την τρίτη και τέταρτη περίοδο της κατασκήνωσης, στις οποίες υπάρχουν μερικές ακόμα κενές θέσεις.

Η κυρία Κουρή από την πλευρά της τόνισε ότι ο Δήμος απέδειξε ότι άμα θέλει, μπορεί να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του προς όφελος του λαού, ενώ απηύθυνε έκκληση για την ανάγκη εθελοντών, που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής της τα λαϊκά στρώματα, αξιοποιεί τα τμήματα της παραλιακής ζώνης για τις ανάγκες τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικεί την οριστική παραχώρησή της, να σταματήσει η συστηματική παρεμπόδιση από τον κρατικό μηχανισμό των παρεμβάσεων, όπως πρόσφατα με τα όργανα γυμναστικής στο Νότιο Πάρκο. Με βάση αυτό, ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου