Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Καθηγητές θα καλύπτουν το ωράριο ως δάσκαλοι



Το υπουργείο Παιδείας, για να καλύψει όπως-όπως τις ελλείψεις, ακυρώνει ουσιαστικά τη διάκριση μεταξύ των δύο βαθμίδων, επιτρέποντας –για πρώτη φορά– σε καθηγητές Γυμνασίου να κάνουν μάθημα στο Δημοτικό.  


Oσο για τις διδασκαλίες των μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, κατερρίφθη και το «κάστρο» των Μαθηματικών, τα οποία πλέον μπορούν να διδαχθούν και από καθηγητή Πληροφορικής.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας θα προβλέψει εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ένα μάθημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να μπορούν να διδάξουν ώρες του ίδιου μαθήματος σε κάποιο δημοτικό σχολείο, σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο Δημοτικό και οι ίδιοι δεν συμπληρώνουν το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο. 

Το σχετικό μέτρο υιοθετείται για πρώτη φορά, καθώς έως τώρα οι εκπαιδευτικοί που πλεόναζαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετατάσσονταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το μέτρο υιοθετείται, όπως είπαν στην «Κ» υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Παιδείας, για καλύτερη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Μάλιστα, το υπουργείο παρουσιάζει ως πλεονέκτημα του μέτρου ότι ένας εκπαιδευτικός θα μπορεί να διδάσκει σε ένα Δημοτικό και ένα Γυμνάσιο της γειτονιάς του, αντί να κάνει... διαδρομές ανάμεσα σε τρία ή τέσσερα Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου