Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ο πρώτος "γάμος" αγοριών.... σε σχολείο!



O Τίτος και o Όττο «παντρεύτηκαν». Την «τελετή» τέλεσε η δασκάλα της τάξης και παρίσταντο οι συμμαθητές του ζευγαριού, πολλοί δάσκαλοι του σχολείου, τα ΜΜΕ.... Φιλιά, χειροκροτήματα, χαρές για το "νεόνυμφο" ζευγάρι απ' όλους τους προσκεκλημένους.... Απ' ότι φαίνεται η εκπαίδευση στο Βέλγιο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο....





Το σχολείο Freinetschool de Boomgaard στη Γάνδη συχνά αναπαριστά γάμους στους οποίους συμμετέχουν οι μαθητές. Μέχρι τώρα οι γάμοι του ήταν ανάμεσα σε κορίτσια και αγόρια. Ωστόσο αυτή τη φορά τα εφτάχρονα Τίτος και  Όττο, δυο καλύτεροι φίλοι, ζήτησαν από τη δασκάλα να παντρευτούν μεταξύ τους και το σχολείο το βρήκε πολύ φυσιολογικό και μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθούν οι μαθητές και ο υπόλοιπος κόσμος με τη διαφορετικότητα και την ανοχή.




Στην τελετή παρευρίσκονταν επίσης τα ΜΜΕ και ο γάμος παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TVO.



Να θυμίσουμε βέβαια ότι στο Βέλγιο όλα αυτά είναι φυσιολογικά, αφού οι γάμοι ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι από το 2003 και η χώρα έχει τον πρώτο γκέι Πρωθυπουργό που δηλώνει τη σεξουαλικότητά του παγκοσμίως και παντρεύτηκε τον σύντροφό του ανοιχτά.

Τα σχόλια δικά σας.... 

Περισσότερες λεπτομέρειες και το βίντεο της τελετής ΕΔΩ.
 Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου