Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Σσσσ... Τα Νοτιοκορεόπουλα δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις.....



Η Νότια Κορέα διέταξε όλα τα αεροπλάνα να ακινητοποιηθούν, οι δρόμοι να αδειάσουν και οι στρατιωτικές ασκήσεις να σταματήσουν πάραυτα ... έτσι ώστε οι μαθητές να δώσουν τις εισαγωγικές εξετάσεις τους με ηρεμία!




Περίπου 650.000 μαθητές παίρνουν μέρος στις  ετήσιες εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο που ξεκίνησαν χτες. Την ημέρα αυτή το Υπουργείο Μεταφορών απαγορεύει τις απογειώσεις προσγειώσεις σε απόσταση 40 λεπτών από τα 1.257 εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μένουν κλειστές έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνηση στους δρόμους. Οι στρατιωτικές ασκήσεις και η κυκλοφορία απαγορεύονται κοντά στα εξεταστικά κέντρα, τα αυτοκίνητα της αστυνομίας είναι σε επιφυλακή για να βοηθούν τους μαθητές που μπορεί να κολλήσουν στην κίνηση, ώστε να φτάσουν στα εξεταστικά κέντρα στην ώρα τους. Και οι γονείς έχουν σαλτάρει και περιφρουρούν τους δρόμους γύρω από τα κέντρα, ώστε να μην ακούγονται θόρυβοι (τα μαλλιοτραβήγματα προς τους οδηγούς που δεν σέβονται τη διαδικασία είναι στο μενού). Και οι προσευχές πέφτουν σύννεφο….

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται παράξενα κάνετε λάθος, γιατί επιτυχία στις εξετάσεις σημαίνει μια ασφαλή θέση σε ένα από τα ελίτ πανεπιστήμια της Νότιας Κορέας και είναι τόσο κρίσιμα για τη ζωή των Νοτιοκορεοτόπουλων τα αποτελέσματα, που ολόκληρο το έθνος πέφτει σε «σιωπή» την ημέρα της εξέτασης!



Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αυτές ξεκινά από το δημοτικό σχολείο και η πίεση είναι τόσο ασφυκτική για τους νεαρούς που πολλοί από αυτούς οδηγούνται σε εφηβική κατάθλιψη και αυτοκτονία.

Την περασμένη εβδομάδα, μια κυβερνητική μελέτη αποκάλυψε ότι τα παιδιά της Νότιας Κορέας είναι τα λιγότερο ευτυχισμένα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, εξαιτίας του άγχους που υφίστανται για την εισαγωγή τους σε ένα καλό Πανεπιστήμιο. Η Νότια Κορέα κατετάγη στην τελευταία σειρά μεταξύ 30 χωρών όσον αφορά την ικανοποίηση των παιδιών με τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου