Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Γιορτή λήξης στο 60ο δημοτικό σχολείο Πάτρας


Την περασμένη Δευτέρα 13/6/2016 στο 60ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων με επίτιμο καλεσμένο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Κώστα Καζάκο, στον οποίο ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Δ. Αντωνίου απένειμε τιμητική πλακέτα για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Θόδωρος Μπαρής και πολλοί γονείς και συγγενείς των μικρών μαθητών.

Οι μαθητές του σχολείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σαν πραγματικοί ηθοποιοί και ενθουσίασαν το κοινό που τους καταχειροκρότησε.Παρουσίασαν αρχικά τρία θεατρικά δρώμενα υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής, Έλενας Αλεξανδράκη: απόσπασμα από την ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο», απόσπασμα από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τίτλο «Ουτοπία» και ένα μικρό αφιέρωμα στην τελευταία δουλειά του κ. Καζάκου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τίτλο «Η ζωή του Γαλιλαίου: Επιστήμη και ανθρωπότητα».

Ο κ. Καζάκος αφού παρακολούθησε τα θεατρικά των παιδιών είπε τα εξής:

«Συγκινούμαι ιδιαίτερα μ’ αυτήν τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα παιδιά και τους δασκάλους. Είναι η σημαντικότερη δουλειά που γίνεται μέσα σε μία κοινωνία. Είναι η βάση, το θεμέλιο. Γι’ αυτό θα έπρεπε κανονικά σε μια κοινωνία ανθρώπινη και όχι ζωώδη σαν αυτή που έχουμε φτιάξει, οι δάσκαλοι να είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι από την πολιτεία. Γιατί είναι το σημαντικότερο έργο αυτό που προσφέρουν διαπλάθοντας τις συνειδήσεις των παιδιών.

Τώρα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Παρόλα αυτά, όταν βλέπεις ζωντανούς δασκάλους με πάθος, με όρεξη, με κέφι, με ενθουσιασμό, να ασχολούνται με τα παιδιά με τέτοιον τρόπο δημιουργικό, είναι η αισιοδοξία που μας δίνει κουράγιο να λέμε, δε θα χαθούνε όλα σ’ αυτόν τον τόπο. Και είναι σαν να μπαίνει σε εφαρμογή αυτό που λέγαμε παλιά, το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, το 114, που έλεγε ότι επαφίεται η τήρηση του παρόντος στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Αυτό το αγνό, πατριωτικό αίσθημα είναι που θα σώσει όχι τον τόπο μας, την ανθρωπότητα, που τη σώζει κάθε φορά. Και ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι μειοψηφίες, οι ζωντανές, που έχουν στόχο, που δε συμβιβάζονται, που αγωνίζονται, γιατί αλλιώς θα ήμασταν τώρα στις σπηλιές…».

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής παρουσιάστηκαν χορευτικά και αποχαιρετιστήριος λόγος για τα παιδιά της Στ΄ τάξης από τις δασκάλες τους, κ. Μ. Παντελέου, κ. Α. Άννινου και κ. Φ. Σαρρή, μουσικό δρώμενο εμπνευσμένο από πρόγραμμα στοματικής υγιεινής από τα πρωτάκια και υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής, κ. Μ. Μεταξά και μουσικό δρώμενο εμπνευσμένο από πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από την Γ΄ τάξη υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Β. Καλογεροπούλου και της κ. Έλενας Αλεξανδράκη. Ακολούθησαν παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί από τους μαθητές του σχολείου μας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μας, αυτούς που φροντίζουν για πάρα πολλά πράγματα που εμείς πολλές φορές δεν τα γνωρίζουμε, γιατί δίνουν την ψυχή τους σ’ αυτόν τον χώρο, για να μπορούν τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και να αποκτούν τις βάσεις να προχωρήσουν στη ζωή. Κι ο καθένας από εμάς να συμβάλλει, ώστε στο μέλλον να μην τους λείψει το χαμόγελο. Ευχαριστούμε τους δασκάλους που προσφέρουν τόσα στα παιδιά μας».

Η τελετή λήξης έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο με τους μαθητές της Στ΄ τάξης να αφήνουν στον ουρανό μπαλόνια, και τη ρήψη πυροτεχνημάτων.

*Απευθύνονται δημόσιες ευχαριστίες σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή. Επίσης η διεύθυνση του σχολείου εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και κυρίως στους τελειόφοιτους μαθητές καλή πρόοδο!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου