Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τι λέει πόρισμα της Βουλής για την παραπαιδεία

Διαβάστε, αγαπητοί φίλοι, τι λέει το πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που θα συζητηθεί την Τρίτη και συνέταξε ο καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο ΕΚΠΑ Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την παραπαιδεία.


Παραπαιδεία

«Μόνον όταν αναβαθμιστεί το Λύκειο, όταν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα ΑΕΙ, όταν θα υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ, όταν σιγά σιγά αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη δημόσια Εκπαίδευση, θα αρχίσει η βαθμιαία αποδυνάμωση της παραπαιδείας», αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου και προσθέτει: «Έχουμε ένα ακυρωμένο Λύκειο και τα φροντιστήρια έχουν καταλήξει να καθορίζουν τον χαρακτήρα της παρεχόμενης γνώσης.

Η γνώση έχει ταυτιστεί αποκλειστικά με τους τρόπους να αποδίδει κανείς ικανοποιητικά στις εξετάσεις. Υπάρχουν φροντιστήρια που κάνουν τεράστιες προσπάθειες να δώσουν στους μαθητές την αίσθηση μιας παρεχόμενης γνώσης που δεν αποτελείται μόνον από αλγορίθμους για την επιτυχή αντιμετώπιση των εξετάσεων, αλλά αυτά αποτελούν την εξαίρεση. Βέβαια το πρόβλημα με την παραπαιδεία είναι κοινωνικό, μιας και στα φροντιστήρια εργάζονται γύρω στα 45.000 άτομα με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και κάτω από ένα καθεστώς φόβου απόλυσης σε περίπτωση που θα συνδικαλιστούν».

Και σκέφτομαι.... κάτι μου θυμίζουν τα παραπάνω...

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου