Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Γνωρίστε το Ελληνικό Σχολείο της Ουγγαρίας

Το 12 τάξιο Ελληνικό Σχολείο της Ουγγαρίας είναι ένα σχολείο που διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε παιδιά σχολικής ηλικίας και σαν ξένη γλώσσα σε ενήλικες, ιδιαίτερα σε ανέργους οι οποίοι είναι μέλη της ελληνικής μειονότητας. Ιδρύθηκε το 1996 σαν Κυριακάτικο σχολείο και, μετά από αυτό έγινε Συμπληρωματικό Σχολείο.

Φωτό
Το Ελληνικό Σχολείο στην Ουγγαρία λειτουργεί επίσημα από το 1995 με την φροντίδα της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων της Ουγγαρίας και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Από το 2004 αναγνωρίσθηκε και χρηματοδοτείται και από το Υπουργείο Παιδείας της Ουγγαρίας ως 12τάξειο Συμπληρωματικό Σχολείο Ελληνικών.

Φωτό
Αποτελείται από 12 τάξεις στις οποίες φοιτούν 160 μαθητές και διδάσκουν 10 εκπαιδευτικοί (οι 3 είναι αποσπασμένοι από την Ελλάδα). Παράλληλα λειτουργεί Νηπιαγωγείο με 18 νήπια και τάξεις ενηλίκων με 98 ενήλικες.

Το σχολείο έχει το δικαίωμα να διοργανώνει τελικές σχολικές εξετάσεις και είναι επίσης εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις του Πιστοποιητικού ελληνικής γλώσσας που χορηγείται από το ελληνικό κράτος.
Φωτό
Το Ελληνικό Σχολείο φιλοξενείται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου