Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τρεις Έλληνες κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ!

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι του Reuters, o Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης τιμήθηκαν με το βραβείο Πούλιτζερ φωτορεπορτάζ για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.


Η ομάδα των Ελλήνων φωτορεπόρτερ του Reuters μοιράσθηκε το βραβείο με τη φωτογραφική ομάδα των New York Times για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Η επιτροπή των βραβείων Πούλιτζερ απένειμε τα βραβεία σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, σε επετειακή τελετή, που σηματοδότησε τα 100 χρόνια του θεσμού.

Η βράβευση των φωτορεπόρτερ που κάλυψαν την προσφυγική κρίση στα παράλια της Μεσογείου, με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη, έφεραν στο προσκήνιο της τελετής το δράμα των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τους κινδύνους που αυτοί αντιμετωπίζουν για να προσεγγίσουν τα σύνορα της Ευρώπης.

Σειρά εικόνων της ομάδας του Reuters εμφανίζει πρόσφυγες σε ασφυκτικά γεμάτα πλοιάρια και τις πρώτες τους στιγμές μετά την αποβίβασή τους, στα παράλια ελληνικών νησιών.


Άλλες φωτογραφίες έδειχναν οικογένειες να τρέχουν σε ρηχά νερά, να παλεύουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στην επιφάνεια ή να καταρρέουν στην άμμο, εξαντλημένοι από το επικίνδυνο πέρασμα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες στις οποίες εμφανίζονται πρόσφυγες σε σχεδίες στα ανοικτά, την ώρα που κρουαζιερόπλοια πλέουν μεσοπέλαγα, φαινομενικά αδιάφορα στο προσφυγικό δράμα.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου