Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Πώς η τρομοκρατία νομιμοποίησε το κάπνισμα στα σχολεία της Γαλλίας

Το κάπνισμα απαγορεύεται για τους νέους κάτω των 18 ετών στη Γαλλία. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα εντός του σχολικού συγκροτήματος. Αυτό όμως ίσχυε πρακτικά έως πρόσφατα. Όμως τα νέα μέτρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας έφεραν τα πάνω κάτω, σε σημείο μάλιστα τα σταχτοδοχεία να δίνονται στους μαθητές από τις διευθύνσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων!



Σύμφωνα με τον Guardian, αν ήθελες να βρεις που βρίσκεται ένα σχολικό συγκρότημα, θα έπρεπε να ακολουθήσεις το σύννεφο καπνού που υψωνόταν από την κεντρική είσοδο του σχολείου, καθώς εκεί δεκάδες μαθητές συγκεντρώνονταν για ένα τσιγάρο στα γρήγορα.

Μετά τα χτυπήματα όμως του περασμένου Νοεμβρίου στο Μπατακλάν, οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι είσοδοι των σχολείων γεμάτες από μαθητές που καπνίζουν είναι ένας πολύ εύκολος στόχος για τρομοκρατικά χτυπήματα με δεκάδες νεκρούς μαθητές. Οι φόβοι της αστυνομίας έγιναν τρόμος πριν έναν μήνα μετά από μια σειρά από τηλεφωνήματα φαρσέρ που έκαναν λόγο για βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία.


Ετσι, καθ' υπέρβαση των νόμων, ένας μεγάλος αριθμός σχολικών διευθυντών και μάλιστα με την ενθάρρυνση του υπουργείου Παιδείας, επιτρέπουν το κάπνισμα στα προαύλια, σε ειδικά «υπαίθρια καπνιστήρια» τα οποία μάλιστα είναι εξοπλισμένα με σταχτοδοχεία.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου