Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δ/ντής Εκπ/σης διδάσκει και σε σχολείο!!!!!!!!

Αυτό που κάνει ο καινούριος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης πρώτη φορά το ακούμε και μάλλον τελευταία. Όταν διαβάσαμε την είδηση τρίβαμε τα μάτια μας. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο! Ο κ. Βούλγαρης προσπαθώντας να καλύψει κενά δασκάλων γύρισε στη σχολική τάξη εκτελώντας εκτός από τα διοικητικά του καθήκοντα και υπηρεσία 21 ωρών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου Ελασσόνας! Παρατηρούμε ότι ο καινούριος Δ/ντής έχει πολύ φιλότιμο... Τα σέβη μας! 

Λίγες μέρες αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, δεν πρόλαβε να καθίσει στην καρέκλα του διευθυντή και βρέθηκε μπροστά σε σκοπέλους, με τα κενά δασκάλων σε σχολεία της αρμοδιότητάς του να αυξάνονται ραγδαία, εξαιτίας αδειών ασθενείας που ζητούν εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας προβλήματα υγείας που είτε αφορούν γρίπη, είτε ατυχήματα κ.α.

Μαθητές μένουν χωρίς δασκάλους και τα αιτήματα για την κάλυψη των κενών στις σχολικές τάξεις, έρχονται το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα ο κ. Βούλγαρης, στην προσπάθειά του να βρει τρόπους να τα καλύψει και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, να καταλήξει να ξαναγυρίσει σε σχολική τάξη και να διδάξει.

Άμεση ανάγκη υπήρχε στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου και συγκεκριμένα στην πέμπτη τάξη, όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, πριν καλά –καλά προλάβει να διδάξει σε αυτή, ζήτησε άδεια λόγω επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Οι γονείς πίεζαν να βρεθεί γρήγορα εκπαιδευτικός για τα παιδιά τους, καθώς επί μήνες δεν έκαναν μάθημα.

Ο κ. Βούλγαρης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε προσλήψεις κι άλλων αναπληρωτών, έγινε ο ίδιος εθελοντικά δάσκαλος στο Λιβάδι, μέχρις ότου καταφέρει να βρει κάποιον άλλο εκπαιδευτικό, όπως δήλωσε ο ίδιος, είτε κάποιον που θα επιστρέψει από άδεια, είτε που δεν θα συμπληρώνει σε ολοήμερο σχολείο το ωράριό του κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να καλύψει κενά με το υπάρχον διδακτικό προσωπικό, κάθε μέρα, μετά το μάθημα στο Λιβάδι, επιστρέφει για να επιτελέσει τα διοικητικά του καθήκοντα στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων, μελετά αναλυτικά κάθε περίπτωση εκπαιδευτικού (συμπλήρωση ωραρίου, άδειες κ.α.) που θα μπορούσε να δώσει λύση, ακόμη και να «μοιραστεί» σε δύο σχολεία.


Μέχρι τότε, ο ίδιος θα πηγαινοέρχεται στο Λιβάδι, προσπαθώντας να διαχειριστεί μια κατάσταση, που όπως φαίνεται τελειωμό δεν θα έχει, αφού υπάρχουν κι άλλες σχολικές τάξεις που περιμένουν τον δάσκαλό τους, εκτός και αν αποφασίσει να πάει παντού.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. μάστιγα έχει γίνει: όλες οι μόνιμες εκπαιδευτικοί με το που μενουν έγκυες εγκαταλείπουν πάραυτα το σχολείο επικαλούμενες όλες επαπειλούμενη εγκυμοσύνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή