Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΟΤΕ HISTORY


Στις 22 Ιανουαρίου "θα βγει στον αέρα" η ελληνική εκδοχή του History Channel, το ΟΤΕ History από το ΟΤΕ TV, που φιλοδοξεί να προσφέρει στους τηλεθεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ξεχωριστούς τόπους της χώρας μας.

Οσοι είναι εξοικειωμένοι με την ξένη εκδοχή του History Channel γνωρίζουν ότι το βασικό του συστατικό είναι τα ντοκιμαντέρ. Το ίδιο θα ισχύσει και τώρα, καθώς το εγχώριο πρόγραμμα -που μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνοκεντρικό- περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες. 

Ο πρώτος είναι τα αφιερώματα στην αρχαιολογία, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη μυθολογία, τη σύγχρονη πολιτική, τις μεγάλες προσωπικότητες που έχουν ήδη γίνει από Έλληνες δημιουργούς, από ελληνικά ιδρύματα και φορείς. Κάποια εξ αυτών ήταν προορισμένα για τη μικρή και άλλα για τη μεγάλη οθόνη.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει ξένες παραγωγές εγνωσμένης ποιότητας από κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Arte κ.λπ., τα οποία αφορούν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην τρίτη ενότητα, όπου έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα, το OTE History, θα παρουσιάσει δικές του παραγωγές, δίνοντας την ευκαιρία σε αξιόλογους Έλληνες να γυρίσουν σειρές και εκπομπές με περιεχόμενο που δεν θα έβρισκε εύκολα τον δρόμο του στην ελληνική τηλεόραση.

Η προετοιμασία για το λανσάρισμα του OTE History κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο και το πρόγραμμα θα είναι 24ωρο.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου