Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο Λεωνίδας Καβάκος κέρδισε το σπουδαιότερο βραβείο μουσικής της Δανίας!

Tην υψηλότερη μουσική διάκριση της Δανίας κατέκτησε ο δικός μας Λεωνίδας Καβάκος. Πρόκειται για το Βραβείο Μουσικής Léonie Sonning 2017, που απονέμεται  κάθε χρόνο σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, μουσικό, μαέστρο ή τραγουδίστρια από το 1959 και αποδίδει το ποσό των DKK 600.000 ή 80.000 ευρώ. Πολλά συγχαρητήρια στον σπουδαίο καλλιτέχνη μας!


Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Λεωνίδα Καβάκο σε μια ξεχωριστή συναυλία στις 12 Ιανουαρίου του 2017  και θα είναι μέρος ενός μίνι-φεστιβάλ στην Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια του οποίου ο βιολιστής θα δώσει μια σειρά από παραστάσεις και σεμινάρια.


«Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς βιολιστές που μπορείτε να ακούσετε σήμερα,» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Esben Tange. «Ερμηνεύει τα αριστουργήματα για βιολί των Μπαχ και Μότσαρτ για τους κλασικούς του 20ου αιώνα με βαθιά κατανόηση της μουσικής. Η ισχυρή προσωπικότητα, η δεξιοτεχνία του και ο ειλικρινής, άμεσος χαρακτήρας του παιξίματός του τον ξεχωρίζουν ως καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος».

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου