Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γνωρίστε το Culford, ένα σχολείο για τυχερούς!

Πραγματικά όποια παιδιά σπουδάζουν στο Culford θα πρέπει να είναι πολύ τυχερά, αφού το σχολείο προσφέρει πληθώρα διδακτικών αντικειμένων και διαθέτει εγκαταστάσεις σχεδόν αμέτρητες!!!! Επίσης διαθέτει 100 άτομα προσωπικό και 700 μαθητές, σε μια αναλογία εκπαιδευτικών - μαθητών 1:10!

 Οι μισοί από τους μαθητές του Culford, που βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο 480 στρεμμάτων, είναι οικότροφοι. Τρία σχολεία στεγάζονται εντός του Πάρκου και γύρω από το κεντρικό αρχοντικό του 18ου αιώνα:
  • Το Culford Prep School που ιδρύθηκε το 1984 και φοιτούν αγόρια και κορίτσια από 3 έως 7 ετών. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πάρκου.
  • Το Preparatory School (προπαρασκευαστικό σχολείο) για μαθητές ηλικίας 7 – 13 ετών. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του Πάρκου, περιβάλλεται από δικά του γήπεδα, αλλά χρησιμοποιεί και τις κεντρικές εγκαταστάσεις.
  • Το Senior School για μαθητές ηλικίας 13 – 18 ετών. Έχει θέα στο πάρκο και δικά του γήπεδα.


Το Culford είναι ένα χριστιανικό μεθοδιστικό ίδρυμα και η Εκκλησία το υποστηρίζει αν και το σχολείο δέχεται μαθητές όλων των θρησκειών καθώς και άθρησκους. Πραγματοποιούνται εννιά θρησκευτικές δραστηριότητες εβδομαδιαίως μαζί με τη λειτουργία της Κυριακής στην εκκλησία St Mary για τους μαθητές που το επιθυμούν.

Η έκθεση αξιολόγησης από το Ανεξάρτητο Σώμα Επιθεωρητών Σχολείων (ISI) του 2008 αναφέρει ότι το σχολείο είναι "εξαιρετικό" στην πνευματική, ηθική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μαθητών, στην ποιότητα της περίθαλψης, στους δεσμού του με την κοινότητα και τη διαχείρισή του. Η ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας που παρέχεται, η μάθηση και τα επιτεύγματα των μαθητών, είναι καλά, η διδασκαλία είναι «καλή, και σε ένα υψηλό ποσοστό των μαθημάτων εξαιρετική". Το Νηπιαγωγείο, για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών, βαθμολογήθηκε με «εξαιρετικά» σε κάθε τομέα.


Το σχολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων μαθήματα Αγγλικών, Ιστορίας της Τέχνης και της Ιατρικής. Ο Οδηγός των Καλών Σχολείων που κυκλοφορεί στην Αγγλία ισχυρίζεται ότι το Culford έχει ένα από τα έξι καλύτερα μαθηματικά τμήματα της χώρας. Το σχολείο διδάσκει επίσης μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθητές για τους οποίους τα αγγλικά είναι πρόσθετη γλώσσα. Η αναλογία μαθητή / προσωπικό είναι περίπου 1:10.

Το Culford έχει αγκαλιάσει τις Τέχνες και όλοι μαθητές ασχολούνται με κάποια καλλιτεχνικά αντικείμενα. Υπάρχουν περίπου δώδεκα μουσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο ορχηστρών, μια Χορωδία, Χορωδία Δωματίου κλπ. Πάνω από τους μισούς μαθητές μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο. Δύο μεγάλες δραματικές παραγωγές διοργανώνεται κάθε χρόνο, ένα μουσικό και ένα θεατρικό έργο.


Τα αθλήματα βρίσκονται επίσης στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα των μαθητών που ασχολούνται με ράγκμπι, κρίκετ, χόκεϊ, τένις, βόλεϊ, κολύμβηση, ιππασία, καράτε, πόλο και παίρνουν συχνά μέρος σε αθλητικούς διαγωνισμούς. Για όλα αυτά τα αθλήματα το εν λόγω σχολείο διαθέτει:
  •  Ένα αθλητικό κέντρο με 25μ εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, με γήπεδο κρίκετ, μηχανή μπόουλινγκ, με γήπεδο σκουός, γυμναστήριο αεροβικής, στούντιο χορού, και τοίχο αναρρίχησης
  • Έξι γήπεδα ράγκμπι και πέντε γήπεδα χόκεϊ επί χόρτου
  • Ένα γήπεδο τένις εσωτερικού χώρου
  • Έξι γήπεδα τένις με γρασίδι, έξι γήπεδα τένις σκληρά και άλλα έξι ακόμα με επενδυμένο πάτωμα.
  • Τρία γήπεδα κρίκετ
  • Μια λίμνη, που χρησιμοποιείται για ψάρεμα και κανό
  • Ένα γήπεδο γκολφ 9 οπών
  • Μια ακόμα λίμνη που χρησιμοποιείται για Ιστιοπλοΐα και για υπαίθριες δραστηριότητες.



Στο σχολείο, που διαθέτει και στρατιωτικό τμήμα, πραγματοποιούνται επίσης εβδομαδιαίες δραστηριότητες κατάρτισης που περιλαμβάνουν σκοποβολή, αποστολές, ελιγμούς μάχης, ενέδρα, ασκήσεις, εκπαιδευτικά σήματα, αναρρίχηση, καγιάκ, πρώτων βοηθειών και διάσωσης.



Από το Culford έχουν αποφοιτήσει σπουδαίοι επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες κλπ. 

Με πληροφορίες από: https://en.wikipedia.org/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου