Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού


Ο Λαχαπού είναι ένα μικρό λιοντάρι που βρέθηκε μέσα στη δίνη ασυνήθιστα δύσκολων καταστάσεων. Η ζωή του στη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού δε διέφερε και πολύ από τη δική μας ζωή, την ευλογημένη ρουτίνα της αδιατάρακτης καθημερινότητάς μας. Μέχρι που όλα άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη και αναγκάστηκε να βιώσει την περιπέτεια του ξεριζωμού.

Η περιπέτειά του, δοσμένη με την τόσο προσιτή και γοητευτική γραφή της Εύας Κασιάρου στο βιβλίο "Ο ΛΑΧΑΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΜΑΜΠΟΥ", αναδεικνύει με τον πιο παραστατικό τρόπο την ανθρώπινη πλευρά πίσω από το διαχρονικό προσφυγικό φαινόμενο, που μένει απαράλλαχτο όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Για το μικρό Λαχαπού η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον ενώ η καμπή στην ιστορία του έρχεται από ένα περιστατικό στην αυλή του σχολείου.

Για τα εκατομμύρια ξεριζωμένα παιδιά, το σχολείο είναι πολύ συχνά παράγοντας επιβίωσης αλλά και το μόνο ασφαλές καταφύγιό τους, ο χώρος όπου μπορούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την ελπίδα για το μέλλον.

Αφιερωμένο στον Αϊλάν και σε όλα τα παιδιά που δεν πρόλαβαν να ζωγραφίσουν την πατρίδα τους, στη Μάλακ και σε όλα τα παιδιά που, περπατώντας μέρες και νύχτες ολόκληρες, κατάφεραν να φθάσουν στην Ευρώπη και ζουν με το όνειρο της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Το βιβλίο "Ο ΛΑΧΑΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΜΑΜΠΟΥ", της συγγραφέως ΕΥΑΣ ΚΑΣΙΑΡΟΥ, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "κόκκινη κλωστή δεμένη" και μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο GOTSIS, Μαιζώνος 20 - 22, (έναντι παλαιού Αρσακείου) Πάτρα, 2610 226453 (www.kokkiniklostibooks.gr) καθώς και σε άλλα βιβλιοπωλεία.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου