Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μάθετέ τους να φτιάχνουν ζωγραφιές ακορντεόν

Οι ζωγραφιές ακορντεόν είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να αποδώσετε δύο διαφορετικές όψεις ενός πράγματος.  Όταν τις κοιτάς από μπροστά οι εικόνες είναι ανακατεμένες. Όταν τις κοιτάς από διαφορετική οπτική γωνία όμως μια διαφορετική εικόνα σου αποκαλύπτεται! Και μπορεί κανείς να δημιουργήσει σπουδαία και πρωτότυπα έργα με απλά υλικά. 


Η ζωγραφιά ακορντεόν μπορεί εύκολα να διδαχτεί σε μαθητές των μεγάλων ή μεσαίων τάξεων. Να μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να ζωγραφίσετε:
- τις αλλαγές στις εποχές
- δυο διαφορετικές σκηνές μιας ιστορίας – παραμυθιού
- ένα ανενεργό και ενεργό ηφαίστειο
- ένα πρόσωπο που δείχνει δύο διαφορετικά συναισθήματα
- ένα καθαρό και μολυσμένο περιβάλλον
- τη νύχτα και τη ημέρα
- έναν άντρα όταν ήταν νέος και όταν είναι γεράκος κλπ.

Για να δημιουργήσετε την εικόνα ακορντεόν χρειάζεστε δύο χαρτιά Α4. Το ένα το κόβετε στη μέση και στα δύο μισά φτιάχνετε τις δύο όψεις της ζωγραφιάς. Όταν τα δύο μισά είναι έτοιμα γυρίστε τα στην πίσω πλευρά και με ένα χάρακα τραβήξτε κάθετες γραμμές σε ίσες αποστάσεις. Λωρίδες των 2,5εκ. είναι καλές. Κόψτε για να δημιουργηθούν τα κομμάτια.


Κολλήστε τις λωρίδες που δημιουργήθηκαν πάνω στο δεύτερο Α4 εναλλάξ και όταν στεγνώσουν φτιάξτε το ακορντεόν. Μπορείτε να κολλήσετε την εικόνα ακορντεόν πάνω σε ένα τρίτο Α4 ή χαρτονάκι ίδιων διαστάσεων, εάν θέλετε να κρεμάσετε το έργο σας στον τοίχο. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου