Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Γνωρίστε τον μοναδικό Derek Paravicini

Ο Derek Paravicini είναι επικοινωνιακός, φιλικός και χαρούμενος άνθρωπος. Είναι επίσης τυφλός και νοητικά καθυστερημένος. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αριστερό από το δεξί, δεν ξέρει να μετρήσει έως το τρία, δεν μπορεί να ντυθεί μόνος του ή να φάει, επαναλαμβάνει συνεχώς τους γύρω του διαλόγους, αλλά μπορεί να παίξει τέλεια στο πιάνο οποιαδήποτε μελωδία ακούσει έστω και μόνο μία φορά. Ο Ντέρεκ είναι αυτιστικός και μουσική ιδιοφυΐα. Γνωρίστε τον…


Γεννήθηκε τρεισήμισι μήνες πρόωρα και ως εκ θαύματος επέζησε, ενώ η δίδυμη αδερφή του όχι. Τεχνικά, πέθανε τρεις φορές στο νοσοκομείο και η όρασή του καταστράφηκε από υπερβολική δόση οξυγόνου. Όταν αργότερα τον πήγαν σε ειδικό σχολείο για τυφλούς άκουσε από μακριά τον ήχο ενός πιάνου. Ήταν ο μελλοντικός δάσκαλός του που έπαιζε εκείνη τη στιγμή. Ο Ντέρεκ έτρεξε στο πιάνο και από τότε δεν το άφησε ποτέ. Φάνηκε από τότε ότι έχει μια μοναδική ικανότητα. Μπορεί να ακούσει μια μουσική μόνο μία φορά και να την παίξει αριστοτεχνικά στο πιάνο. Ο εγκέφαλός του είναι ένας μουσικός υπολογιστής. Αποθηκεύει και ανακαλεί οποιαδήποτε στιγμή οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι ακούει και μπορεί και να συνθέτει μόνος του άλλα μοναδικά.

Ο Ντέρεκ είναι από τα άτομα που γεννιούνται μια φορά στα 200 χρόνια. Έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί το 100% της δύναμης του μυαλού του και είναι συγχρόνως απόλυτα αφοσιωμένος στη μουσική πράγματα που τον κάνουν έναν από τους καλύτερους μουσικούς στην ιστορία του κόσμου. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ  ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου