Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα χαρτάκια σημειώσεων στην Α΄ δημοτικού και ένα κουτί παπουτσιών

Έχοντας διδάξει πολλά χρόνια στην Α΄ δημοτικού, βρήκα κατά καιρούς διάφορους οικονομικούς και παιγνιώδεις τρόπους, για να μάθω στα παιδιά την σύνθεση και τον κατακερματισμό των φωνημάτων και των λέξεων. Ένας απ' αυτούς είναι τα χαρτάκια σημειώσεων και όχι οι ειδικές καρτέλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα χαρτάκια σημειώσεων έχουν πολλά προτερήματα. Είναι εύχρηστα, πολύχρωμα και διασκεδαστικά, είναι φθηνά, ευπροσάρμοστα, δεν πειράζει αν τα χάσεις και μπορείς να γράψεις επάνω οοοότι θέλεις.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

4 σχόλια:

  1. Κάνω το ίδιο αλλά με κάρτες που εκτυπώνω και δίνω στα παιδιά να τις ζωγραφίσουν !!!!!!!! Είναι πιο μικρότερου κόστους το δικό σου !!!!!!!!!!!!! Χαρτάκια σημειώσεων λοιπόν από δω και πέρα!!!!!!!!!!Ευχαριστώ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Πολύ ωραία ιδέα! Σχεδόν μηδενικό κόστος και μηδενικός χρόνος προετοιμασίας. Γιατί αυτό που κάνω εγώ παίρνει πολλές ώρες. Μου άρεσε πολύ και η άσκηση στο επίπεδο των προτάσεων, πολύ πιο διασκεδαστική για τα παιδιά με αυτό τον τρόπο. Επίσης, έξυπνο να φτιάχνεις συλλαβές με 2 φωνήεντα στην αρχή, γιατί το τ , α κάνει τα δεν είναι τόσο ευδιάκριτο. Ευχαριστώ για την ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά με το συμπαθιο κιόλας αλλά δεν περίμενα από δασκάλες τέτοια γραμματικά λάθη! Δεν κατακρίνω,αλλά συνέχεια βλέπω πως όλοι κάνουν τα ίδια λάθη και από δασκάλες περίμενα να τα ξέρετε και να προϊδοποιήτε τα παιδιά να μην κάνουν τα ίδια.
    Λάθη
    Στα σχόλια:«πιο μικρότερου κόστους» αυτό το γραμματικό φαινόμενο απλά δεν υπάρχει!ή θα πεις πιο μικρό κόστος ή μικρότερο!

    Στο δημοσίευμα:«οοοότι θέλεις.» το «ότι» χωρίς κόμμα εισάγει δευτερεύουσες προτάσεις ενώ το «ό,τι» με κόμμα είναι συνόνυμο με το οτιδήποτε.
    Απλά δεν μπορώ να βλέπω συνέχεια αυτά τα λάθη!
    Παρεπιπντόντος καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει και όπως τα γράφει. Εδώ γράφουμε τις εμπειρίες μας και εκφραζόμαστε ελεύθερα. Τα γραμματικά λάθη πολλές φορές μπορούν να συγχωρεθούν, μια και πολλές φορές η πληκτρογράφηση είναι επίπονη.
      Άλλωστε και το δικό σου σχόλιο βρίθει από ορθογραφικά λάθη: προϊδοποιήτε, δεν υπάρχει!ή, συνόνυμο, Παρεπιπντόντος
      Σ' ευχαριστούμε πάντως για τις διορθώσεις, τα καλά σου λόγια και το χρόνο που αφιέρωσες στο μπλογκ μας. Καλή χρονιά!

      Διαγραφή