Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ένα δέντρο κατέλαβε ένα κτίριο

Τα τελευταία 70 χρόνια, η φύση έχει πραγματικά ενσωματώσει μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν. Ένα τεράστιο δέντρο Banyan έχει στην κυριολεξία καταπιεί τους τοίχους και την οροφή του κτιρίου και το παράξενο αποτέλεσμα είναι ένα παράδειγμα της δύναμης της φύσης.
 
Φωτό: Neil Wade
Το μεγάλο, τούβλινο κτίριο αρχικά χρησίμευσε ως αποθήκη για την Tait & Co, μία από τις πρώτες ξένες εμπορικές εταιρείες στην Ταϊβάν. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής μετατράπηκε σε αποθήκη αλατιού, αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που η βιομηχανία αλατιού μειώθηκε δραματικά εγκαταλείφτηκε και ρήμαξε. Από τότε, οι ρίζες και τα κλαδιά του Banyan Tree άρχισαν να εξαπλώνονται παντού, μέχρι που κτίριο και δέντρο έγιναν ένα.  
 
Φωτό: 伊森

Επειδή σύμφωνα με τη λαογραφία της Ταϊβάν, οι εναέριες ρίζες του δέντρου Banyan αντιπροσωπεύουν την αρνητική ενέργεια, το κτίριο θεωρείται πλέον από τους ντόπιους στοιχειωμένο. Ωστόσο βρίσκεται σε μια τουριστική περιοχή και το κτίριο πλέον δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες. 
Φωτό: ErhuFish

Φωτό: riNux

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου