Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Στην αγκαλιά της φύσης

Στις πηγές του ποταμού Yangtze στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Κίνας, ένα μικρό μικρό ψαροχώρι έχει εγκαταλειφθεί στην αγκαλιά της φύσης. Το ψαροχώρι, εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια, έχει σκεπαστεί σχεδόν ολόκληρο από πυκνή στρώση κισσών. Το θέαμα μοναδικό!


Το  Houtou Wan Village βρίσκεται στο νησί Gouqi, που ανήκει στη συστάδα 394 νησιών, γνωστή ως νησιά Shengsi στο αρχιπέλαγος Zhoushan. Είναι ένα από τα πολλά μικρά χωριά στην Κίνα, που έχουν γίνει πόλεις-φαντάσματα λόγω της αστικοποίησης, της εξάντλησης πόρων, καθώς και των μεταβολών στη βιομηχανία, μεταξύ άλλων παραγόντων.



Πριν από μισό αιώνα, το Houtou Wan Village σταδιακά εγκαταλείφθηκε όταν ο μικρός κόλπος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου αριθμού των αλιευτικών σκαφών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η φύση έχει κατακτήσει την περιοχή, μετατρέποντας το χωριό σε ένα μοναδικό μέρος που στερείται της ανθρώπινης παρουσίας Στο μικρό χωριό σήμερα κυκλοφορούν μόνο μερικοί τουρίστες που περιπλανούνται στη φύση και μια  χούφτα ηλικιωμένων κατοίκων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους. 












Πηγή: http://www.mymodernmet.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου