Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το σχολείο που μαθαίνει σε μαθητές να φτιάχνουν ρομπότ

Η εταιρία ασύρματης τεχνολογίας με έδρα το San Diego εδώ και έναν χρόνο έχει ιδρύσει ένα μίνι-σχολείο μέσα στα κτίρια της, με όνομα Thinkabit Labs. Με αυτόν τον τρόπο η Qualcomm δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με εξελιγμένους τομείς της τεχνολογίας, όπως η ρομποτική, να ανακαλύψουν ποιοι κλάδοι τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον αλλά και πώς μπορούν να εργαστούν μέσα σε μια τεχνολογική εταιρία. Μάλιστα, ένας από τους τελικούς στόχους της εκπαίδευσης είναι ο κάθε μαθητής να δημιουργήσει το δικό του ρομπότ.



Οι πόρτες των Thinkabit Labs ανοίγουν τρεις μέρες την εβδομάδα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται είτε μέσα στις αίθουσες, είτε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Μέσα σε ένα έτος η Qualcomm έχει προσφέρει τεχνολογικές γνώσεις σε περισσότερους από 3.000 μαθητές του San Diego. 

«Πολλοί από τους μαθητές προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, με γονείς που δεν έχουν επαφή με την εξελιγμένη τεχνολογία. Πιθανότατα να μην υπήρχε άλλη ευκαιρία για αυτούς να ανακαλύψουν τον τεχνολογικό κόσμο, αν δεν έρχονταν στα γραφεία του San Diego» τονίζει ο Eric Chacala, υπεύθυνος της εταιρίας. «Πέραν αυτού, στο Thinkabit δίνουμε στα παιδιά ένα παραπάνω λόγο να καταλάβουν και να εκτιμήσουν όσα μαθαίνουν στο σχολείο. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επαγγελματικές προοπτικές που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν» προσθέτει.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού πρότζεκτ, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ρομποτική, με την ηλεκτρολογία, την μηχανική και αρκετούς ακόμα τομείς της τεχνολογίας. Οι μαθητές μαθαίνουν παράλληλα πως θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους τεχνολογικό εργαστήρι.

«Ενας από τους λόγους που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ήταν για να προκαλέσουμε ένα θόρυβο στην κοινότητα μας. Αν κάθε εταιρία τεχνολογίας, ή βιοτεχνολογίας, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία δημιουργούσε αντίστοιχου τύπου εργαστήρια μαθημάτων, φανταστείτε πόσο θα επωφελούνταν οι μαθητές» τόνισε η διευθύντρια του Thinkabit Labs, Jennifer Manfredi.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου