Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πρωτοπόροι Δάσκαλοι στην Ελλάδα: ΒΡΑΒΕΙΑ

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Athens Science Festival παρουσιάστηκαν οι πέντε καλύτερες δράσεις που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών.και οι διακριθέντες διαγωνίστηκαν για τις 3 πρώτες θέσεις.


Το πρώτο βραβείο δόθηκε στον Δημήτριο Ράμμο με την εργασία «Ψηφιακή βόλτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» ο οποίος δήλωσε: «Η διάκριση της "Ψηφιακής Βόλτας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά" είναι η επιβράβευση μιας συλλογικής δουλειάς που έγινε με προσήλωση, ενδιαφέρον για το κοινωνικό γίγνεσθαι και υπευθυνότητα. Το ανακαινισμένο ΔΘΠ είναι το σημείο αναφοράς του πολιτισμού της πόλης μας και είναι σημαντικό ότι οι μαθητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες. Ευχαριστώ θερμά και συγχαίρω το British Council και την Microsoft Hellas για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού.»

Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Σταματίου και Κυριάκος Περιμένης με την εργασία «Future Class - Το Δέντρο της Ζωής». Όπως ανέφεραν οι ίδιοι: «Η αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία κρίνεται πολύ σημαντική για μας, γιατί μας παρέχει την δυνατότητα μιας πιο εξατομικευμένης και εμπλουτισμένης μαθησιακής εμπειρίας για τους μαθητές μας. Βασικός στόχος της δραστηριότητας μας είναι να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας περιβαλλοντική συνείδηση, να συμπεριφέρονται με βιώσιμο τρόπο και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η συνεργασία, η υπευθυνότητα, η αυτορύθμιση και η επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου που θα τους φανούν χρήσιμες στην ζωή τους. Ευχαριστούμε την Microsoft για την στήριξη της τα τελευταία χρόνια και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού μας έργου.»


Την τρίτη θέση κέρδισε ο Γεώργιος Φιλιππούσης με το «Ποιος φοβάται το διαδίκτυο;» οπού δήλωσε: «Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών με θέμα Δεξιότητες Ζωής με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών που διοργάνωσε το
Βρετανικό Συμβούλιο και υποστήριξε η Microsoft Hellas έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν καινοτόμες δραστηριότητες προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας, προς όφελος των μαθητών/τριών. Η δράση «Ποιος φοβάται το διαδίκτυο» είχε σκοπό να αναδείξει και να προβληματίσει τους μαθητές/τριες της Ε΄ Δημοτικού σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου. Ένα θέμα το οποίο είναι επίκαιρο και διαχρονικό. Παρουσίασαν τη δράση τους με τρόπους, μορφές και εργαλεία που επιλέγουν οι ίδιοι μαθητές μέσα από ένα συνεργατικό πλαίσιο τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως. Οι μαθητές αλληλεπέδρασαν, δημιούργησαν αξιοποιώντας πλήθος λογισμικών. Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας δημιουργεί συνεργασία, αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μαθητές και τον εκπαιδευτικό ανεξάρτητα από το πότε και πού βρίσκονται καθιστώντας την εκπαιδευτική διαδικασία μη τυποποιημένη και αποτελεσματική.»

Συγχαρητήρια σε όλους!

Περισσότερα: http://tech.in.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου