Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μια κυβέρνηση που ονειρεύεται να πατάξει.... την ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!!!!!!!

Κι αν η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ελληνική Κυβέρνηση, για μια άλλη κυβέρνηση και συγκεκριμένα την Μπιχαριανή (Ινδία) η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση της... αντιγραφής!!!! Και πώς όχι αφού γονείς και φίλοι χιλιάδων μαθητών κρέμονται σε μπαλκόνια μέχρι και πέμπτου ορόφου ή λαδώνουν τους καθηγητές για να τους δώσουν σκονάκια! Οι μαθητές αντιγράφουν σε κάθε ευκαιρία και οι καθηγητές μέχρι που τους χαστουκίζουν!!!! ΧΑΟΣ!!! Όλα αυτά βέβαια για να έχουν την ευκαιρία να γλιτώσουν από τη μιζέρια. 


Φωτό; http://www.vosizneias.com/198189/2015/03/20/india-what-parents-will-do-for-good-grades/


Οι χιλιάδες αυτές αντιγραφές συμβαίνουν σε αρκετές πόλεις του κρατιδίου της Μπιχάρ στην Ινδία. Είναι απίστευτες οι εικόνες, που κατέγραψε δημοσιογραφική κάμερα, όχι μόνο των αναρριχτών, αλλά και των μαθητών μέσα στις τάξεις όπου ξεδιάντροπα αντιγράφουν, ενώ οι καθηγητές μοιράζουν χαστούκια δεξιά και αριστερά χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι σκηνές αυτές καταγράφτηκαν σε σχολείο στην Μαχνάρ προκαλώντας ντροπή στην τοπική κυβέρνηση.

Αντίστοιχα εικόνες καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις όπως στο Χατζιπούρ και στη Ναουάντα, όπου ένας γονιός δήλωσε πως υποχρεούται να βοηθήσει το παιδί του αφού οι καθηγητές δεν τους διδάσκουν τίποτα, κατηγορώντας τους παράλληλα πως τον περισσότερο καιρό λείπουν από το σχολείο.


Σύμφωνα με αξιωματούχους περισσότεροι από 1.000 μαθητές συνελήφθησαν στην Μπιχάρ την ώρα που αντέγραφαν, ωστόσο μόνο 600 αποβλήθηκαν. Επίσης συνελήφθησαν και αρκετοί γονείς με διάφορες κατηγορίες

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια μαθητές δίνουν εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με αναφορές η αντιγραφή, αλλά και οι δωροδοκίες σε αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς από μέρους των γονιών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα παιδιά τους την ώρα των εξετάσεων είναι πολύ διαδεδομένη.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Hindu reported, ο υπουργός Παιδείας Π.Κ. Σάχι, είπε πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιγραφής είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως είναι και υποχρέωση της κοινωνίας να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. 


Πηγή: https://www.eleftheriaonline.grhttp://www.ethnos.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου