Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Στο σχολείο του Κόκκινου Στρατού

O φωτογράφος Fred Dufour καταγράφει μια ημέρα σε ένα από τα σχεδόν 150 δημοτικά σχολεία που υπάρχουν σήμερα στην Κίνα και έχουν ως στόχο να διαδώσουν το πνεύμα του Κόκκινου Στρατού, τον πατριωτισμό και την πειθαρχία και έχουν μαθητές – στρατιώτες!
 
Τα παιδιά τραγουδούν στο σχολείο Beichuan
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το δημοτικό σχολείο του  Beichuan, στην επαρχία Σιτσουάν. Οι μαθητές φορούν τη στολή των κινέζων εργατών, των αγροτών του Κόκκινου Στρατού και του ένοπλου τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος την οποία φορούσαν κατά τη διάρκεια δύο πολέμων της Κίνας, της Μεγάλης Πορείας και του δεύτερου Σινο-ιαπωνικού πολέμου. Μοιάζουν με μικρό σύνταγμα επαναστατικής δύναμης.
 
Στην τάξη στο δημοτικό σχολείο Beichuan
Η στολή υποτίθεται ότι ενθαρρύνει τον πατριωτισμό και την πειθαρχία. Υπάρχουν σχεδόν 150 σχολεία, όπως αυτό στην Κίνα και ως επί το πλείστον χρηματοδοτούνται από ιδιωτικές δωρεές από τα μέλη της «"Red Nobility"» (αυτοί που πολέμησαν στον Κόκκινο Στρατό πριν από το 1949 και οι απόγονοί τους).
 
Τα παιδιά παρελαύνουν μετά την έπαρση της εθνικής σημαίας στο σχολείο Beichuan

«Το σχολείο αν και είναι εξοπλισμένο με προτζέκτορες και σύγχρονη τεχνολογία σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο αφού περιτριγυρίζεσαι από παιδιά ντυμένα σαν κομμουνιστές επαναστάτες του 1930» , δήλωσε ο φωτογράφος. Η πειθαρχία των μαθητών είναι απόλυτη. Στην τάξη δεν υπάρχει περίπτωση κανένας χαζεύει και στην παιδική χαρά ή στην καντίνα τραγουδούν πατριωτικούς ύμνους. Παρόλα αυτά όταν χτυπά το κουδούνι και τρέχουν έξω στην αυλή, απολαμβάνουν το παιχνίδι μεταξύ τους, γελούν και συμπεριφέρονται σαν όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου.

Πηγή:  http://blogs.afp.com/correspondent/?post/red-army-school#.VN8W1_kiDLU
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου