Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Άναψε φωτιές η αναφορά Μπαλτά για "χιτλερικά σχολεία"

Ο κ. Μπαλτάς φέρεται να χαρακτήρισε το εγχείρημα των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ως προσομοιάζον σε "χιτλερικό", κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής και τελικά οδήγησε στην παραίτησή της.



Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο νέος γ.γ. του υπουργείου Δ. Χασάπης, με τον οποίο επίσης δημιουργήθηκε ένταση, όταν είπε στην Επιτροπή ότι δεν διοικεί τίποτα και δεν είναι αξιολογημένη.

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται ότι η Επιτροπή θεωρεί πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κινείται σε μια κατεύθυνση που δεν εξυπηρετί ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο.

Η επιστολή παραίτησης της Επιτροπής:
"Η Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων επί 4 χρόνια εργάστηκε χωρίς την παραμικρή υλική απολαβή ή αμοιβή για τα μέλη της, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου 60 σχολικών μονάδων το οποίο είχε ως σκοπό να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην προοπτική αυτή επιτελέστηκε ένα πολύπλευρο έργο με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές επιλογές, με εθελοντική προσφορά εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακών που ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος, με τη γενικευμένη αποδοχή στο επίπεδο της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών θεσμών.

Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ' αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο.

Επομένως η ΔΕΠΠΣ, η οποία αμέσως έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Υπουργού, δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη επιλογή από την υποβολή της οριστικής της παραίτησης.

Γεώργιος Θεόφ. Καλκάνης, Πρόεδρος
Γιάννης Αντωνίου, Αντιπρόεδρος
Τάκης Δέγλερης
Κώστας Ραβάνης
Βασιλική Ζιάκα
Παναγιώτης Πήλιουρας
Γιάννης Σωσσίδης
Αικατερίνη Ριζάκη (Γραμματέας της ΔΕΠΠΣ)"


Η επιτροπή πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: http://www.pathfinder.gr/news/4197647/napse-fwties-h-anafora-mpalta-gia-hitlerika-sholeia/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου