Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

"Το φυσικό αέριο για τη Ν.Ευρώπη θα περνά αποκλειστικά από την Ελλάδα"

Για κοιτάξτε τώρα: Η Ρωσία διά του πρωθυπουργού της Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε επίσημα ότι η Ελλάδα θα γίνει ο μεγαλύτερος ενεργειακός κόμβος φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι μέσα από το ελληνικό έδαφος θα περνά σύντομα το δίκτυο που θα εφοδιάζει ολόκληρη τη νότια και μέρος της κεντρικής Ευρώπης με φυσικό αέριο! Αυτά είναι!!!



Επίσης ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία τελειώνει ως ενεργειακός κόμβος και πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν εντός της Ελλάδας υποδομές για να παραλαμβάνουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα το φυσικό αέριο που χρειάζονται.

«Έχουμε ως αφετηρία μας το γεγονός ότι το σύμφωνο διαμετακόμισης για τη διοχέτευση αερίου στην Ε.Ε. μέσω της Ουκρανίας τερματίζεται το 2019, οι ποσότητες φυσικού αερίου για τους Ευρωπαίους καταναλωτές θα παρέχονται από την Ελλάδα που θα υποδέχεται τον αγωγό που θα κατασκευαστεί στην Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας Αλεξάντρ Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαραίτητο από κοινού με τις χώρες καταναλωτές να λάβει σε συντομότατο χρόνο απόφαση ανάπτυξης των δικών της υποδομών, ώστε οι αντίστοιχες ποσότητες φυσικού αερίου να φθάσουν στους Ευρωπαίους καταναλωτές».

«Η Ουκρανία τελείωσε για την Ρωσίας ως κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου. Η ζωή συνεχίζεται, υπάρχει μια σειρά από άλλες ιδέες. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους, αλλά υπό εκείνες τις συνθήκες, για τις οποίες θα κατορθώσουμε να συμφωνήσουμε», είπε ο Μεντβέντεφ κατά την έναρξη της σύσκεψης, αναφερόμενος στην ακύρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Αυτή η απόφαση της Ρωσίας σίγουρα θα έχει συνέπειες και στο πώς θα αντιμετωπίσουν την Αθήνα οι δανειστές, αφού πραγματικά "δεν τους παίρνει" να απωλεστεί γεωστρατηγικά η Ελλάδα σε περίπτωση που επιμείνουν στη μη διαγραφή μέρους του τοκογλυφικού χρέους.

Κάτι που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, αφού τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συμπαρασύρει μεν και την Κύπρο, αλλά και την Ιταλία και την Ισπανία κλπ., αλλά το κυριότερο είναι ότι θα την σπρώξει να αναζητήσει συμμάχους στην ελεύθερη αγορά, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα...

Συν, βέβαια τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από την μεταβολή της σε ενεργειακό κόμβο (εκτός και αν βρεθεί κάποιος νέος Α.Σαμαράς και χαρίσει πάλι τα τέλη διέλευσης, όπως έγινε με τον ΤΑΡ), ενώ και σε επίπεδο ασφάλειας η περιοχή του Έβρου αποκτά "κρίσιμη" σημασία για την Ρωσία που θα έχει κάθε λόγο να αποτρέψει τυχόν τουρκικές "αναζητήσεις"...

Περισσότερα: defencenet.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου