Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Βρες τον δάσκαλό σου. Ακόμη και δωρεάν!

Τρεις φίλοι είχαν μια ιδέα. Να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα… γνωριμιών. Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε… Μια πλατφόρμα για να μπορεί ένας δάσκαλος να βρει μαθητές και ένας μαθητής να βρει δάσκαλο. Οποιασδήποτε ειδικότητας. Από μαθηματικά μέχρι μαθήματα ιππασίας. Αυτό είναι το «Βρες δάσκαλο».


Πώς ξεκίνησε και τι είναι

Αρχές του 2014, ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου (web designer), ο Παναγιώτης Νικολούδης (support manager) και ο Αντώνη Φανάρας (υπεύθυνος του «Βρες δάσκαλο») αποφάσισαν να στείλουν την ιδέα τους στον διαγωνισμό Launching people της Samsung και το «Βρες δάσκαλο» αναδείχτηκε στους 4 πρώτους των καινοτόμων ιδεών, στην κατηγορία Κοινωνική Δράση.

Η εφαρμογή λειτουργεί μικρό χρονικό διάστημα αλλά, όπως λέει στη HuffPost Greece ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου, πλέον αριθμεί πάνω από 400 μέλη (μαθητές και δασκάλους).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα είτε σαν μαθητές είτε σαν δάσκαλοι. Οι δάσκαλοι αποκτούν (δωρεάν) το ηλεκτρονικό τους γραφείο για τη διαχείριση των μαθημάτων και των μαθητών με στατιστικά στοιχεία. Επίσης έρχονται σε επαφή οι δάσκαλοι με τους μαθητές και διαπραγματεύονται την τιμή.

Δωρεάν μαθήματα

Το πιο σημαντικό ίσως σε αυτή την πλατφόρμα είναι η προσπάθεια που γίνεται για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δωρεάν μαθήματα για μαθητές που θέλουν να μάθουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (βλ. βίντεο). Η δράση ονομάζεται «1 ώρα το μήνα δωρεάν μάθημα» και το κάλεσμα απλό: Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζεις καλά, διέθεσε μία ώρα από τον χρόνο σου κάθε μήνα για να διδάξεις κάποιον που το έχει ανάγκη.

«Ο στόχος της δράσης είναι η γρήγορη και δωρεάν πρόσβαση στη γνώση για τα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι δίνοντας μια ώρα από το χρόνο τους, σε οποιοδήποτε αντικείμενο, μπαίνουν στην εφαρμογή και αξιοποιούν όλες τις υπηρεσίες του “Βρες Δάσκαλο”. Όλοι γνωρίζουμε κάτι που μπορούμε να μεταδώσουμε. Ας το κάνουμε πράξη» μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου.


Αν έχετε, λοιπόν, κι εσείς διαθέσιμη μια ώρα τον μήνα, αφιερώστε τη στη γνώση.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2014/12/28/startup-greece-vres-daskalo_n_6371832.html
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου