Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος των απολύσεων στο Δημόσιο

Θα φεύγουν μόνο όσοι παρανομούν, είπε η Ε. Χριστοφιλοπούλου, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος απαντά ότι δεν μπορεί την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών που οδήγησαν στη χρεοκοπία τώρα η κυβέρνηση να ζητά αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων.... Είδομεν....




 «Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι με τους παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους», δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξαγγέλλοντας παράλληλα το «τέλος» των απολύσεων στο δημόσιο για αριθμητικούς στόχους και τονίζοντας ότι πλέον στο δημόσιο θα απολύονται μόνο όσοι παρανομούν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο νομοσχέδιο για τη δυνατότητα ελεύθερης διάθεσης δημοσίων εγγράφων και πληροφοριών προς τρίτους και απαντώντας στις βολές που δέχτηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για τον αναδρομικό έλεγχο των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων, η κ. Χριστοφιλοπούλου εξήγησε ότι η κυβέρνηση με τις επίμαχες διατάξεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα δεν έχει θέση στο δημόσιο ακόμα και αν αυτό αφορά σύνταξη. Δηλαδή αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη πιστεύετε ότι πρέπει να την πάρει; Εμείς λέμε όχι», είπε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει από την ψήφιση του νόμου και μετά και δεν θα υπάρξει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο δεν μπορεί την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, να αναγορεύει η κυβέρνηση σε μείζον ζήτημα τον αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να βρει τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο. «Η αριστερά», είπε ο κ. Μητρόπουλος «δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή τυπική παρανομία των υπαλλήλων -ίσως και με την προτροπή των πολιτικών τους προστατών που βρίσκονται στην εξουσία- αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε στο δημόσιο για χρόνια και τώρα παίρνει σύνταξη να του κοπεί η σύνταξη αυτή με τη λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του», κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

Πηγή:  http://www.athensvoice.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου