Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δάσκαλοι στα ολοήμερα, ΤΕΛΟΣ!

Μήπως λογαριάζεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, τη νέα σχολική χρονιά να αναλάβεις το ολοήμερο; Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, δηλ. χωρίς το Υπουργείο, που όπως μαθαίνω έχει άλλα σχέδια. Να συμπληρωθεί το ωράριο του ολοήμερου από ειδικότητες και να εξοικονομηθούν με αυτό τον τρόπο δάσκαλοι για τα πρωινά τμήματα. 

Την πρόσθεση μιας ώρας μελέτης καθημερινά στην πρωινή ζώνη και για τις τάξεις Α έως και Δ δημοτικού εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΔΟΕ με τον κ. Χρηστάκη. Το παραπάνω μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπούν κάποιες ώρες μαθημάτων που ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι  καθώς αναμένεται η γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Με την κίνηση αυτή του Υπουργείου δεν θα υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα και οι ώρες θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.


Αυτό φαίνεται να  είναι το μέτρο που προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πέρα από τη μείωση των αποσπάσεων, τη διεύρυνση των αναθέσεων ετοιμάζεται και ένα μέτρο που αφορά τα δημοτικά και μάλιστα με μια εκπαιδευτική διαδικασία υπέρ των μαθητών.

Πηγή: http://www.news.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου