Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αμετακίνητος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο νέος Υπουργός



Στη συνάντησή του σήμερα με την ΟΛΜΕ δήλωσε ότι  δεν θα την "παγώσει" με τίποτα γιατί μόνο μέσω αυτής θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στην παιδεία. 


Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα της αξιολόγησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με την ΟΛΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι οι γονείς θέλουν την αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση. Για να συμπληρώσει προς τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ που τάχθηκαν κατά της αξιολόγησης ότι μόνο μέσω αυτής θα καλυτερεύσουν τα πράγματα και ότι δεν θα «παγώσει» με τίποτα την αξιολόγηση.



«Επιθυμώ να βρούμε κοινή οδό», είπε στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ο κ. Λοβέρδος, οι οποίοι ζήτησαν να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, αναφερόμενοι κυρίως στις 85 απολύσεις εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων είναι και η απόλυση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκη, ο οποίος έχει ειδικότητα ιατρικών επαγγελμάτων από αυτές που καταργήθηκαν στα Τεχνικά λύκεια.



Μάλιστα ο κ. Κοτσυφάκης ρώτησε τον υπουργό αν θέλει να συνδέσει το όνομα του «με τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών» , ενώ ο κ. Λοβέρδρος του απάντησε άμεσα κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικό εκφοβισμό».




Πάντως, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι δεν έχει φθάσει τίποτε στο γραφείο του καθώς δε δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου. Σε ό,τι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις ο υπουργός είπε ότι θα συζητήσει με την ΟΛΜΕ.



Βασικά ζητήματα που έθεσε η ΟΛΜΕ στη σημερινή συνάντηση ήταν πάντως τα εργασιακά, δηλαδή τα αιτήματα για «πάγωμα» της αξιολόγησης και της επιστροφής όλων των ειδικοτήτων στα Τεχνικά Λύκεια. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα συμβάλει στην ανανέωσή τους η οποία είναι μια διαρκής διαδικασία. Πρόσθεσε ότι πράγματι η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να γίνει λεωφόρος της εκπαίδευσης και όχι παράδρομος όπως σήμερα.



Ο κ. Κοτσυφάκης πάντως τάχθηκε κατά της αξιολόγησης λέγοντας ότι θα μετατρέψει σε ζούγκλα τα σχολεία, συνδέοντας την αξιολόγηση με το μισθό ενώ αμφισβήτησε και τους αξιολογητές. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μέλη της ΟΛΜΕ πραγματοποιούσαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας παράσταση διαμαρτυρίας.



Όπως ανακοινώθηκε, ωστόσο, παράταση δόθηκε στους υποψηφίους για τις εξετάσεις στα πειραματικά σχολεία. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας οι μαθητές που έκαναν αίτηση συμμετοχής στη δοκιμασία/τεστ εισαγωγής στα πρότυπα πειραματικά σχολεία και δεν παρέλαβαν το Δελτίο συμμετοχής τους στην εν λόγω διαδικασία μπορούν να το παραλάβουν και αύριο Τρίτη 24 Ιουνίου μέχρι 8.30 π. μ., ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας εισαγωγής για τα Πρότυπα πειραματικά Γυμνάσια και την Τετάρτη 25 Ιουνίου μέχρι 8.30 π. μ. ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας εισαγωγής στα Πρότυπα πειραματικά Λύκεια, προ της ενάρξεως της εξεταστικής διαδικασίας.

Πηγή:  http://www.protothema.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου