Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΜΕΤ: Έκθεση "Η γη από ψηλά"





Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 ξεκίνησε η λειτουργία της  Έκθεσης  «Η Γη από ψηλά» στο  κτίριο Φουκώ του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Παν/μίου Πατρών. Συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας & το Τμήμα Γεωλογίας ΠΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου 2014. Το προηγούμενο διάστημα η έκθεση είχε φιλοξενηθεί στο Ευγενίδιο Ίδρυμα στην Αθήνα. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του γαλλο-ελληνικού φεστιβάλ «Γεωσυναντήσεις», του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014. Σχεδιάστηκε από τον γαλλικό περιφερειακό οργανισμό προώθησης επιστημονικού πολιτισμού Centre Sciences.



Η έκθεση αυτή δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε με διαδραστικό τρόπο και πειράματα τη συμβολή της δορυφορικής απεικόνισης στην κατανόηση και στην πρόβλεψη των φυσικών φαινομένων. Ο επισκέπτης πειραματίζεται, ρίχνοντας μια διαστημική ματιά στον πλανήτη, κατανοεί τη συμβολή της διαστημικής τεχνολογίας στη γνώση της Γης και της γεωφυσικής, στην παρατήρηση του κλίματος και στην κατανόηση των κλιματικών αλλαγών, στην παρατήρηση των περιβαλλοντικών μεταβολών και των κλιματικών καταστροφών, στην παρατήρηση των ακτογραμμών, καθώς και σε άλλους τομείς όπως, η χρήση γης ή η γεωργία μέσω δορυφόρου.





Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες (ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο) με τη συμβολή μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας. Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις είναι δωρεάν.

Το κτίριο Φουκώ ΜΕΤ είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ώρες επισκέψεων  στην έκθεση τις εργάσιμες ημέρες για το Παν/μιο Πατρών Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.30. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου