Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ένα σχολείο 600 ετών!

Λέγεται «King Edward VI Grammar School», βρίσκεται στο Λονδίνο και φοίτησε εκεί ο διάσημος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας William Shakespear. Μάλιστα η τάξη του έχει διατηρηθεί όπως ακριβώς ήταν τη δεκαετία που φοιτούσε του 1570, όταν εκείνος φοιτούσε εκεί. 
 Έχουν περάσει 450 χρόνια από τη γέννηση του William Shakespeare και μαθητές πηγαίνουν ακόμα στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας στην οποία φοίτησε ο Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, όπου σαν παιδί διδάχθηκε λατινικά, ρητορική και ελληνικά.  Σήμερα ο διευθυντής δηλώνει ότι μετά την ανακαίνιση το σχολείο θα ανοίγει για το κοινό τα απογεύματα, αφού ολοκληρώνονται τα πρωινά μαθήματα.

Παρότι το σχολείο είναι λειτουργικό σήμερα, ο διευθυντής δηλώνει ότι η τάξη του William Shakespeare παραμένει αναλλοίωτη. 


 Ο διευθυντής Bennet Carr δήλωσε ότι το ισόγειο του κτιρίου οικοδομήθηκε το 1420 και ο πρώτος όροφος προστέθηκε το 1427. Το κτίριο βρίσκεται στο Stratford του Λονδίνου και ο ιστορικός του BBC Michael Wood έχει φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για το σχολείο προκειμένου να αυξηθεί και η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση.







Πηγή:  http://www.newsbeast.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου