Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Άχ, βρε Τηλέμαχε, τι να το κάνεις εσύ το βραβείο. Εσύ έχεις τον παράδεισο...

Ξεχωριστό βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών στον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιριμίκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του από φωτιά.

Την πράξη αυτοθυσίας του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2012 συγκλόνισε το πανελλήνιο, βράβευσε, μεταξύ άλλων, η Ακαδημία Αθηνών την Παρασκευή (20/12).
 
Το θλιβερό συμβάν είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα. Ο Τηλέμαχος και τα αδέρφια του κοιμόντουσαν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ο 15χρονος πρόλαβε να βγει αλλά τα δύο μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών, εγκλωβίστηκαν. Τότε ο Τηλέμαχος χωρίς να σκεφτεί τίποτα επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει.

Λίγες ώρες αργότερα, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα τα τρία παιδιά. Το τραγικό αυτό συμβάν και η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου συγκίνησε ένα γιατρό, ο οποίος κατέθεσε πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για βράβευση του παιδιού, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

Πηγή: http://news247.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου