Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ η επικοινωνία του Υπουργείου με τους πολίτες δεν ήταν τόσο άμεση

Αναφέρομαι, αγαπημένοι μου αναγνώστες, στο my school φυσικά. Γιατί τώρα το Υπουργείο με όλη αυτή τη λεπτομερή βάση δεδομένων που δημιουργεί δεν θα γνωρίζει τα πάντα μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους μαθητές τους και για τους γονείς των μαθητών τους. Από την οικογενειακή τους μερίδα μέχρι το ΑΜΚΑ τους, τους βαθμούς και τις μαθησιακές τους δυσκολίες, το επάγγελμά και τη μόρφωσή των γονέων, την υπηκοότητά τους και άλλα πολλά (σύμφωνα με το πλήρες εγχειρίδιο χρήσης του my school) . 

Kαι δεν είναι μόνο αυτά. Το υπουργείο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει ποιες μέρες απουσιάζει ο μαθητής, σε ποια σχολεία παίρνει μετεγγραφή, αν πήρε αποβολές και για ποιο λόγο, τη διεύθυνσή του, το τηλέφωνο του σπιτιού του, το κινητό του γονέα του,  ακόμα και το τηλέφωνο της δουλειάς του γονιού!

Επιτέλους η άμεση επικοινωνία υπουργείου - πολίτη γίνεται πια πραγματικότητα! Και, βρε αδερφέ, θα μπορεί πλέον το υπουργείο να δείχνει όλη τη στοργή του και τη φροντίδα του στον πολίτη, πράγμα που δεν μπορούσε να το κάνει μέχρι τώρα. Θα πέφτουν οι βαθμοί του Γιαννάκη; Αμέσως ο εκάστοτε υπουργός θα παίρνει τηλέφωνο τη μητέρα και θα ρωτά, αν υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι ή με τη δάσκαλα. Θα παίρνει τηλέφωνο και τη δασκάλα και θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Άμεσα, απλά, αποτελεσματικά. 


Θα παίρνει αποβολή ο Κωστάκης; Θα βλέπει ότι ο μπαμπάς της Μαριγούλας έμεινε άνεργος; Αμέσως το υπουργείο θα δείχνει το ενδιαφέρον που πρέπει. Τα τηλεφωνήματα θα πηγαίνουν και θα ΄ρχονται. Και τα μέιλ. Γιατί θα έχουν και τα μέιλ. Να μην πάει τζάμπα και το γουάι φάι που μας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός... 

Σίγουρα έτσι θα γίνουν τα πράγματα, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς, γιατί πρέπει να ξέρουν μέχρι και τα τηλέφωνα των γονέων....

Ένα άλλο πράγμα που δεν μπόρεσα να εξηγήσω μέχρι τώρα είναι γιατί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του my school περιλαμβάνει και το Σάββατο. Λέτε να ξέρουν κάτι αυτοί που δεν ξέρουμε εμείς; Τέλεια! Μετά το παρουσιολόγιο θα έρθουν τα Σάββατα, μετά τα συσσίτια, μετά οι μπλε ποδιές, αξέχαστα χρόνια βρε!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο: