Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μακριά από τον καθηγητή σου – Οι Γερμανοί απαγόρευσαν τη διαδικτυακή φιλία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών

Ένα γερμανικό κρατίδιο αποφάσισε να απαγορεύσεις τις «φιλίες» μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των εκπαιδευτικών απειλεί την επαγγελματική τους υπόσταση.

Πρόκειται για το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, οι Αρχές του οποίου απέστειλαν μήνυμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς επισημαίνοντας πως τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν χρήση των προσωπικών πληροφοριών για εμπορικούς σκοπούς.

«Όλο και περισσότερο, σε κάποια σχολεία, υπάρχουν δάσκαλοι και μαθητές που συζητούν θέματα που σχετίζονται με το σχολείο στο Facebook κι εμείς δεν το θέλουμε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Γιούργκεν Βολφ Kάρλε, σύμφωνα με τον οποίο οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε πιο ασφαλείς πλατφόρμες.

Η περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας εξήγησε επίσης ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του κοινωνικού δικτύου που δημιουργήθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για εμπορικούς σκοπούς δεν είναι συμβατό με την εκπαιδευτική αποστολή των δημόσιων σχολείων.

Όπως αναφέρει το Phys.org, ορισμένα γερμανικά ομόσπονδα κράτη έχουν ήδη εφαρμόσει κανονισμούς για τον περιορισμό των επαφών μαθητών-καθηγητών μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας απαγορεύσει στους εκπαιδευτικούς να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση σχολικών εκδρομών στα κοινωνικά δίκτυα ή εξετάζοντας το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα για να περιοριστεί η επαφή μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στα κοινωνικά δίκτυα (όπως συμβαίνει στη Σαξονία).

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου