Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Eκτός της περιφέρειας επιλογής τους οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί!

Με  τον κίνδυνο να βρεθούν ακόμη και σε κάποιο σχολείο  εκτός της περιφέρειας που έχουν δηλώσει είναι αντιμέτωποι οι  εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν θα συναινέσουν στην υποχρεωτική τους μετάθεση,  σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
 
Το επίμαχο διάταγμα καθορίζει τις προϋποθέσεις μετάθεσης των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσων δεν έχουν οργανική θέση. 

Όπως μάλιστα προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση αλλά και όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας.

Μπορεί δηλ. να μετατεθούν σε κάποιο σχολείο ακόμη και απομακρυσμένο. Είναι μάλιστα υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί να απαντήσουν μέσα σε τρεις ημέρες αν συναινούν στη μετάθεσή τους. 

Οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης θα καλούν τους δασκάλους και τους καθηγητές για τη σύνταξη  των πινάκων υποχρεωτικών μεταθέσεων σε περιοχές της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης (πίνακες περιφερειακής εμβέλειας),   και αυτοί θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις συναίνεσης εντός τριών ημερών. Η διάταξη αυτή πάντως εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών.    

Πηγή: star.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου