Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Ελένη Αντωνιάδου τιμήθηκε στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο

Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχθηκε “γυναίκα της χρονιάς” στη Μεγάλη Βρετανία και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».

Η Ελληνίδα επιστήμων, ειδική στις νανοεπιστήμες, εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA και πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς την ύπαρξη δωρητών. Η ίδια είναι μάλιστα μία εκ των ιδρυτών της εταιρίας «Transplants Without Donors LLC» (Μεταμοσχεύσεις Χωρίς Δωρητές) που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να εφαρμοστεί μία εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ζωτικών οργάνων από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών, τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

 

“Είμαι ενθουσιασμένη. Πραγματικά δεν το περίμενα. Ελπίζω αυτό το βραβείο να αφυπνίσει τον κόσμο αναφορικά με την τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής και τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στην ανθρωπότητα. Η τεχνολογία αυτή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος θεραπείας. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βραβείο αυτό”, δήλωσε η Ελληνίδα ερευνήτρια.

Το ενδιαφέρον της Ελένης Αντωνιάδου για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου ερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα για την προστασία των αστροναυτών όταν βρίσκονται στο διάστημα.

Πηγή: gr.euronews.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου