Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη



ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
εκδ. Μεταίχμιο

Τι μπορούμε να πάθουμε και τι μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας με το Διαδίκτυο;
 

Τα βασικά σημεία για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονιός, ο δάσκαλος και ο κάθε χρήστης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον παντού. Στο σχολείο, στο έγκλημα, στη διασκέδαση, στον εκφοβισμό, στην ενημέρωση, στην εργασία, στην απάτη, στην κυβέρνηση και στον θάνατο. Βρίσκεται στο κινητό. Στα χέρια μας. Στα χέρια των παιδιών και των φίλων, των δασκάλων και των συνεργατών μας. Είναι παντού, είναι πολύπλοκο και αντιφατικό. Το να είσαι σήμερα γονιός, δάσκαλος ή επαγγελματίας απαιτεί να διαχειρίζεσαι πρωτόγνωρες ισορροπίες και νέες δεξιότητες. 


Οι έτοιμες συνταγές δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, διότι το Διαδίκτυο επηρεάζει σχεδόν κάθε υφή της ύπαρξής μας και αλλάζει σαν αστραπή. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την online διαβίωση και τα κύρια συστατικά της. Δεν αρκεί μόνο η συμβουλή «μέχρι δύο ώρες στο Διαδίκτυο και ο υπολογιστής σε κεντρικό σημείο». Γιατί μπορεί να μην φτάνει ο χρόνος ή να είναι καταστροφικά άφθονος. Γιατί τα παιδιά μας είναι στο Διαδίκτυο από το κινητό του συμμαθητή τους. Και από οπουδήποτε αλλού θελήσουν. 

Το βιβλίο αυτό εστιάζει στα βασικά σημεία για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονιός, ο δάσκαλος και ο χρήστης. Με απτά παραδείγματα, οι αναγνώστες, διαβάζοντας το βιβλίο, θα συνειδητοποιήσουν τι  μπορούν να πάθουν και τι να κάνουν στη ζωή τους με το Διαδίκτυο μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου