Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νηπιαγωγάκια - συγκυβερνήτες: Αεροπλάνο μετατρέπεται σε σχολείο για παιδιά

 
Ρουστάβι, Γεωργία - Ο διευθυντής του σχολείου στην πόλη της Γεωργίας Rustavi βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να απογειώσει την εκπαίδευση των παιδιών: μετέτρεψε ένα αεροπλάνο σε  νηπιαγωγείο!

Ο Gari Chapidze αγόρασε το παλιό αλλά πλήρως λειτουργικό Yakovlev Yak-42 από την γεωργιανή Airways και ανακαίνισε το εσωτερικό του με εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια, αλλά άφησε το εσωτερικό του  πιλοτηρίου ανέπαφο έτσι ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν τα παιδιά ως παιχνίδι. 

 
"Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα νηπιαγωγείο, όπου τα παιδιά να πηγαίνουν με χαρά," δήλωσε ο Chapidze, πρύτανης του Ινστιτούτου της Γεωργίας και  Κοινωνικών Σχέσεων της Ουκρανίας, που διευθύνει το νηπιαγωγείο.

"Μερικές φορές τα παιδιά έχουν δυσκολίες στην προσαρμογή στο νηπιαγωγείο, σε ένα νέο περιβάλλον. Αποφασίσαμε να τα βοηθήσουμε κάνοντας το νηπιαγωγείο διασκεδαστικό», είπε.





 "Υπάρχουν περίπου 1.500 κουμπιά στο πιλοτήριο του αεροπλάνου, στο οποίο τα 15 παιδιά  του νηπιαγωγείου μπορούν να παίζουν με το να μιμούνται ότι είναι πραγματικοί πιλότοι που απογειώνονται. Τα παιδιά έρχονται στο νηπιαγωγείο με ευχαρίστηση και κλαίνε όταν πρέπει να πάνε στο σπίτι. Είναι χαρούμενα εδώ», πρόσθεσε.
 

Το ιδιωτικό σχολείο- παιχνίδι στη φτωχή βιομηχανική γεωργιανή πόλη κοστίζει στους γονείς περίπου 70 ευρώ ανά μήνα για κάθε παιδί, περισσότερο από το διπλάσιο των χρημάτων που χρεώνουν τα κρατικά ιδρύματα.

Πηγή: AFP, photoblog.nbcnews.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

2 σχόλια: