Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δασκάλα κέρδισε ένα λαχταριστό εκατομμυριάκι από την πώληση σχεδίων εργασίας!

Είναι σε όλους γνωστό, νομίζω, ότι δεν μπορεί κανείς να πλουτίσει από τη διδασκαλία ούτε εδώ στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. 

Η Deanna Jump όμως, μια δασκάλα της πρώτης δημοτικού από την Τζόρτζια, πριν από κανά δυο βδομάδες έγινε επίσημα εκατομμυριούχος χάρις στη δουλειά της!!!

Με 17 χρόνια υπηρεσίας, αυτή και ο σύζυγός της που είναι επίσης δάσκαλος, δυσκολεύονταν αρκετά να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Αγαπά όμως τη δουλειά της και είναι πολύ καλή σε αυτή, όπως και πολλοί άλλοι δάσκαλοι. Η ζωή της άλλαξε όταν ένας συνάδελφος της είπε ότι η δουλειά της είναι τόσο καλή που θα έπρεπε να την προωθήσει στο TeachersPayTeachers.com. Το έκανε λοιπόν και έγινε πλούσια!

Το TeachersPayTeachers.com. δημιουργήθηκε από τον Paul Edelman  το 2006. Ο Edelman, δάσκαλος και ο ίδιος,  ήξερε ότι οι δάσκαλοι συχνά στρεσάρονται με πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς και περιορισμένους προϋπολογισμούς, για να μην αναφέρουμε την πίεση που υφίστανται για τη βελτίωση της δικιάς τους διδασκαλίας και της επίδοσης των μαθητών τους. Για αυτό μοιράζονται συχνά ιδέες και στρατηγικές διδασκαλίας. Και τότε του ήρθε η ιδέα: γιατί να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα μοιραζόμενοι τις ιδέες τους;

Έτσι τώρα, χάρη στην ιστοσελίδα του, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημοσιεύουν πρωτότυπο υλικό και τα μαθήματα τους σε απευθείας σύνδεση και για περίπου  $ 5 έως $ 9, άλλοι εκπαιδευτικοί μπορούν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει. Τα μαθήματα συχνά καλύπτουν περίπου δύο εβδομάδες της μάθησης σε οποιοδήποτε αριθμό θεμάτων. Ο Edelman λέει ότι υπάρχουν 1,1 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες στην ιστοσελίδα και τα συνολικά κέρδη των εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα είναι περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια τα $ 9 το κομμάτι δεν φαίνονται και πολλά για να γίνει κανείς πλούσιος, όμως
η Deanna Jump έχει ανεβάσει περισσότερα από 60 πρότζεκτ στο σάιτ και μέχρι σήμερα λέει ότι έχει πουλήσει περίπου 161.000 από αυτά. Είναι το best seller της ιστοσελίδας, με μεγάλη διαφορά, και δεν είναι ο μόνος εκπαιδευτικός που βγάζει χρήματα από αυτήν!


Λοιπόν, μην περιμένετε λεπτό!


Πηγή: CNN
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου