Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γνωρίστε το METI School of Radrapur στο Μπαγκλαντές

 

Το METI School of Radrapur είναι ένα μεγάλο σχολικό έργο στον ισλαμικό κόσμο. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο, χτισμένο στο χέρι κτίριο που διατηρεί την παραδοσιακή ταυτότητα της αρχιτεκτονικής της περιοχής, ενώ συγχρόνως έχει χρησιμοποιήσει μοντέρνες τεχνικές. 
 
 Οι σχεδιαστές Anna Heringer and Eike Roaswag βελτίωσαν δομικό σύστημα με μπαμπού και την πρόσδεση των υλικών. Το υπόλοιπο της κατασκευής ήταν μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ των αρχιτεκτόνων, των ντόπιων, των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων.
 
Αυτό το χαρούμενο και κομψό διώροφο δημοτικό σχολείο στις αγροτικές περιοχές του Μπαγκλαντές έχει προκύψει από μια βαθιά κατανόηση των τοπικών υλικών και μια εγκάρδια σχέση με την τοπική κοινότητα. Η καινοτομία του έγκειται στην προσαρμογή των παραδοσιακών μεθόδων και υλικών κατασκευής για να δημιουργήσει ένα μέρος χαρούμενο για τα παιδιά 
 
 Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ηρωικής εθελοντικής προσπάθειας είναι ένα κτίριο που δημιουργεί όμορφους, ουσιαστικούς και ανθρώπινους χώρους για μάθηση, εμπλουτίζοντας έτσι τις ζωές των παιδιών που εξυπηρετεί.
 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου