Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η City Action δημιουργεί «κινητή» βιβλιοθήκη στην Πάτρα!

Η ΜΚΟ City Action, στα πλαίσια των παρεμβάσεών της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Πάτρας, διοργανώνει το Σάββατο 31 Μαρτίου μία πρωτότυπη δράση στα πλαίσια του πυλώνα δράσης της που σχετίζεται με τον Πολιτισμό, υπό τον τίτλο: bookselves l a library on the run. Στόχος της δράσης, η δημιουργία μίας εναλλακτικής, «κινητής» δανειστικής βιβλιοθήκης για όλους τους πολίτες της Πάτρας!

Συγκεκριμένα, η City Action καλεί όλους τους Πατρινούς να προσφέρουν βιβλία κάθε είδους και θεματολογίας, βιβλία που απευθύνονται σε κάθε ηλικία, βιβλία χωρίς κανένα περιορισμό. Με αυτά, θα δημιουργηθεί μία «κινούμενη» δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία θα φιλοξενείται σε διάφορα σημεία της πόλης – βιβλιοπωλεία, καφέ, κλπ.-, από όπου θα έχουν όλοι την δυνατότητα να δανειστούν βιβλία εύκολα κι απλά, αλλά και να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια!

Η πρώτη συγκέντρωση βιβλίων θα γίνει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου -στη γωνία με Γεροκωστοπούλου- το Σάββατο 31 Μαρτίου, από τις 10.00 μέχρι τις 15.00. Εκεί θα βρίσκονται μέλη της ΜΚΟ που θα συγκεντρώνουν τα βιβλία που όλοι εσείς θα προσφέρετε και θα τα σφραγίζουν με το χαρακτηριστικό logo της δράσης, ώστε εν συνεχεία να μοιραστούν στους χώρους που θα φιλοξενούνται.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κρίση  που βιώνουμε, είναι πάνω απ’  όλα κρίση ΑΞΙΩΝ, και η απάντηση σε αυτήν μπορεί να δοθεί μοναχά συλλογικά, μέσα από την ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Πηγή: THE BEST
Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου