Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ερπετόραμα στα Μποζαϊτικα

Συνεχίζει και για φέτος τη λειτουργία του το Ερπετόραμα (έκθεση με ζωντανά ερπετά απ’ όλον τον κόσμο), όπως και πέρυσι, στο χώρο του Αθλητικού συλλόγου «Νίκη Προαστίου» στα Μποζαίτικα, δίπλα στα κρατικά ΚΤΕΟ. Η συλλογή περιλαμβάνει όλα τα αντιπροσωπευτικά είδη φιδιών που υπάρχουν στον πλανήτη μας όπως: Κόμπρες , κροταλίες , το μαύρο μάμπα, οχιές , αγκιστρόδοντα , πίθωνες ,βόες , ανακόντα και τα σημαντικότερα ερπετά της ελληνικής πανίδας ( οχιά, αστρίτης, δεντρογαλιά , λαφιάτης κ.α). Συνολικά 35 είδη φιδιών από Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη.

Η συλλογή είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική στην Ευρώπη και η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (1984) .
Έχει μορφωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα – γεγονός που επιβεβαιώνει και σχετικό έγγραφο του υπουργείου παιδείας που εκδόθηκε το 1989 - και ενδείκνυται για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (βεβαίως και για ενήλικες!).

Τα ερπετά βρίσκονται σε προθήκες ασφαλείας η κάθε μία από τις οποίες φέρει ενημερωτική ταμπέλλα σε( 05) γλώσσες σχετικά με το όνομα (επιστημονικό και κοινό) , χώρα προέλευσης, αν είναι δηλητηριώδες ή όχι, συνήθειες και πολλές άλλες πολύτιμες πληροφορίες για το κάθε ερπετό.
Στα γρούπς των μαθητών γίνεται ιδιαίτερη ενημέρωση-ξενάγηση και οι μαθητές φεύγοντας έχουν αποκομίσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως : γιατί τα φίδια είναι χρήσιμα και δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε , ποιος είναι ο ρόλος τους στην ισορροπία των οικοσυστημάτων , γιατί κάποιες φορές μας δαγκώνουν , τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και πολλές άλλες πληροφορίες.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά ( και Σαββατοκύριακα) για την περίοδο της Άνοιξης από τις 11 το πρωί έως τις 09 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι (05) Ευρώ για τους ενήλικες και (03) Ευρώ για τα παιδιά. Για τους μαθητές σε γρούπς η είσοδος είναι ( 2,5) Ευρώ ενώ η είσοδος για τους συνοδούς καθηγητές είναι δωρεάν.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ερπετών Πάτρας.

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου