Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη της Ε΄ τάξης του 60 Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Βοτανικός Κήπος της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. 
Στο ιστορικό τμήμα του κήπου που είναι το μοναδικό στον κόσμο τα παιδιά γνώρισαν φυτά που αναφέρονται σε ιστορικά κείμενα της ιστορίας ή στη μυθολογία όπως το κώνειο  με το οποίο θανατώθηκε ο φιλόσοφος Σωκράτης.
Στο δενδρώνα τα παιδιά είδαν δένδρα από την Ωκεανία, τη Μεσόγειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, τη μη μεσογειακή Ασία, τη Νότια Αφρική, τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Η κασουαρίνα, Αφρικανικές ελιές, ο κέδρος των Ιμαλαϊων και η εντυπωσιακή και τεράστια ραγώδης γιούκκα (Yucca baccata) είναι λίγα από τα δένδρα που συνάντησαν τα παιδιά  στο τμήμα αυτό.
Επίσης είδαν από κοντά διάφορα βότανα και άλλα φυτά που έχουν ιδιαίτερη οικονομική και παραγωγική σημασία όπως το φελλόδενδρο, η καμφορά, το βερνικόδενδρο, το βαμβάκι, το λινάρι και ο καπνός
O Διομήδειος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στην περιοχή Δαφνί Χαϊδαρίου και λειτουργεί καθημερινά 8:00 – 14:00 και Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 15:00. Τηλ 210 92 73 901, 697 700 72 78.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου