Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece»


Για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας , δημιουργείται ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το ενδεικτικό σύνθημα «Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece», και ξεκινά μια  πανελλαδική καμπάνια, με τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με κεντρικές εκδηλώσεις σε πόλεις όλων των Περιφερειών.

Ένα τμήμα ή τάξη ή σχολείο δημιουργεί το δικό του έργο για την προβολή του τόπου του, με στόχο να προσελκύσει σχολεία από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Το έργο θα είναι ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας έως 5 λεπτών, το οποίο μπορεί να

περιέχει:
- εικόνες - φωτογραφίες της περιοχής
- τραγούδι - χορό
- γκράφιτι (σε ύφασμα ή σε χαρτί)
- άλλο δημιουργικό έργο που θα προτείνει το σχολείο 

Το έργο μπορεί να είναι εκτός από την ελληνική και στη αγγλική γλώσσα, δεδομένου ότι θα απευθύνεται και προς τους μελλοντικούς επισκέπτες – συμμαθητές τους από το εξωτερικό, εφόσον η πλατφόρμα θα είναι επισκέψιμη και από σχολεία του εξωτερικού.
 
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το σχολείο για να αναρτήσει το βίντεο, είναι απλή, διαρκεί μερικά μόνο λεπτά και είναι η εξής:
 
1. Επίσκεψη στη σελίδα http://vod.sch.gr και επιλογή "Σύνδεση", χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού του σχολείου σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Στη συνέχεια, επιλογή "Ανάρτηση Βίντεο" .
 
2. Συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας που εμφανίζεται. Στο πεδίο "Λεπτομερής περιγραφή του βίντεο" συμπλήρωση στοιχείων που σχετίζονται με το βίντεο, όπως για παράδειγμα το όνομα του σχολείου και τους συντελεστές πουεργάστηκαν για το βίντεο (π.χ., εκπαιδευτικοί, μαθητές κτλ).
 
3. Προσοχή, στο πεδίο "Επιλέξτε κατηγορία για το βίντεο" πρέπει να επιλεγεί μόνο η κατηγορία "Πάμε Ελλάδα".
 
4. Πρέπει επίσης να γίνει επιλογή των όρων χρήσης, αποδοχή τους και στη συνέχεια η ανάρτηση του βίντεο.
 
Η καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των έργων στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση ορίζεται η Τετάρτη 21η Μαρτίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου