Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μείωση στα μισθώματα των Σχολικών κυλικείων κατά 20% αποφάσισε ο Δήμος


Σε μείωση των μισθώματος των κυλικείων των σχολικών μονάδων των Σχολικών Επιτροπών των  Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων κατά 20%, σύμφωνα με την αντίστοιχη μείωση των μισθωμάτων που μισθωτής είναι το Δημόσιο, θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Πατρέων διαμέσου των Σχολικών Επιτροπών. Η δυνατότητα αυτή δίδεται για πρώτη φορά στις Σχολικές Επιτροπές με το Νόμο 4013/2011 ( 5/9/2011 ΦΕΚ 204 τεύχος Α' άρθρο 15) οι οποίες μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου εκμισθωτή συντάσσουν και υπογράφουν πρακτικό συμβιβασμού προκειμένου να αποσταλεί στη συνέχεια στην αρμόδια επιτροπή διακανονισμού της Περιφέρειας για επικύρωση και εφαρμογή . 

     Η παραπάνω ενέργεια  θεωρείται επιβεβλημένη, διότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι μισθωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στην απόδοση του μισθώματος εξ αιτίας της μείωσης των πωλήσεων. Η αδυναμία αυτή θα οδηγούσε σε διαδοχικές λύσεις των συμβάσεων, οι οποίες θα είχαν επακόλουθο την απώλεια εσόδων της Σχολικής Επιτροπής και ταυτόχρονα των σχολικών κοινοτήτων, αλλά και τη μη τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με την υγιεινή διατροφή των μαθητών, με δεδομένο ότι οι μαθητές θα προμηθεύονται τα απαραίτητα από επιχειρήσεις εκτός σχολικού χώρου.

    Παράλληλα, οι Σχολικές Επιτροπές αποφάσισαν να δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση του μισθώματος κατά 10%, σε περίπτωση που αποδεδειγμένα, με βεβαίωση της Επιτροπής Ελέγχου Κυλικείου της Σχολικής Μονάδας, υπάρξει αντίστοιχη μείωση  κατά 10% στα  προσφερόμενα στους μαθητές είδη από το κυλικείο (τουλάχιστον στο κουλούρι και στην τυρόπιττα). Το παραπάνω θεωρείται επιβεβλημένο, διότι η Σχολική Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει, αφ ενός τα οικονομικά συμφέροντά της, αφετέρου δε, οφείλει να μεριμνά προκειμένου οι όποιες οικονομικές απολαβές της να διοχετεύονται στον ίδιο το μαθητή και την οικογένειά του.

    Τα παραπάνω αφορούν τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες έχει συμπληρωθεί διετία από την υπογραφή της σύμβασης με ισχύ από της έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012. Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης της εν λόγω διαδικασίας η εξόφληση εκ μέρους των  μισθωτών του 70% των οφειλόμενων μέχρι σήμερα δόσεων.

    Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φίλιας Ανδρέας σε συνεργασία με τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών με αλλεπάλληλες ενέργειές τους κατά τους τελευταίους μήνες αναζητούσαν λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που απασχολεί τη Σχολική κοινότητα. Με γνώμονα το συμφέρον των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους θα συνεχίσουν να εργάζονται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που τους απασχολούν, ιδιαίτερα σήμερα με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της.

Πηγή:  VPRESS
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου