Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι αποσπάσεις μετά τους διορισμούς φέτος

Για πρώτη φορά φέτος οι αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών θα γίνουν μετά τους διορισμούς, μέσω ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι με το νέο σύστημα εμπεδώνεται η διαφάνεια.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα γίνουν οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ φέτος για πρώτη φορά οι αποσπάσεις των δασκάλων και των καθηγητών θα γίνουν μετά τους διορισμούς.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου προβλέπει για το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν ενέργειες:

1. Για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (κεντρική υπηρεσία, περιφερειακές διευθύνσεις, πανεπιστήμια κ.λπ.).
2. Για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις - παραιτήσεις εκπαιδευτικών.
3. Για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών κενών με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, που θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά μετά τους διορισμούς, καθώς είναι απαραίτητο να προηγηθεί η κάλυψη των οργανικών κενών.

Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαϊδής, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται συσκέψεις για τον απαιτούμενο προγραμματισμό, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την έγκαιρη στελέχωσή τους με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις, σύμφωνα με τον κ. Κουλαϊδή, οι σχετικές διαδικασίες εγγυώνται, για πρώτη φορά, αντικειμενικότητα στην προσμέτρηση σαφών και έγκυρων κριτηρίων και διαφάνεια στον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων, αφού η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων υποστηρίζεται, πλέον, από ένα νέο πληροφοριακό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό έχει σταλεί εγκύκλιος στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία:
  • Η καταχώριση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών γίνεται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.
  • Η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες γίνεται με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν.
  • Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν μέσα από την αποτύπωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ανά σχολείο και διεύθυνση εκπαίδευσης στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής κενών και πλεονασμάτων.
  • Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται, κατά προτεραιότητα.
     
    Πηγή: ΕΘΝΟΣ
    Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου